Annons
Annons


JAG HATAR RÖKNING!


Finns inte många saker jag verkligen avskyr MEN det finns en sak som jag verkligen inte har någon förståelse för över huvud taget och det är rökning! FY säger jag bara! Hur kan man frivilligt vilja suga in gift i sin kropp? I dagsläget vet alla hur farligt det är med rökning och hur det påverkar våra kroppar så hur i hela friden tänker man då när man röker? Dessutom betalar man dyra pengar för att skada sin kropp! HELT oförståeligt för mig! Någon som röker eller har rökt kan jätte gärna få förklara för mig och ge en enda bra anledning till varför man röker? Tror inte någon lyckas övertala mig om att det finns någon bra anledning.

Det är inte så att jag ser ner på rökare eller hatar dem på någotvis eftersom det är deras beslut och deras kropp som skadas. MEN jag hatar när man röker på allmän plats så andra blir drabbade. Det värsta som finns är att hamna bakom någon som röker och det är omöjligt att väja för röken och man måste andas in skiten eller när man hamnar på en uteservering och ska äta också tar någon i närheten upp en cigarett! Så RESPEKTLÖST och vidrigt!

Vill man skada sin egen kropp, FINE, men rök då på en plats som inte någon annan stackars människa blir drabbad!

Haha ni märker hur upprörd jag blir av detta ämne! Enligt mig är rökning farligt, äckligt, dyrt, skadligt, ofräscht och känns väldigt omodernt!

Annons

Vad är era åsikter om ämnet? Någon som röker?

Sluta rök idag, eller vill ni sluta så här…

 

22 kommentarer till “JAG HATAR RÖKNING!”

 1. Jättebra skrivet! Håller helt med dig! 0 tollerans för rökning! Sedan är det också hemskt när föräldrar röker runt om deras barn! Dåligt!

 2. Hej! Jag är 18 år gammal och röker ganska ofta. Den enda vettiga anledningen jag har till det är väl att jag gör det för att jag tycker om det, om det nu är en vettig anledning. Däremot vill jag absolut inte röka när jag blir vuxen, då vuxna människor, speciellt föräldrar, är det absolut vidrigaste jag vet. Och att röka bland människor som inte vill ha rök på sig är också så himla himla illa, det skulle jag aldrig någonsin göra.

  Om jag till exempel går på en trottoar och röker, och ser att det går ett barn tjugo-trettiometer fram byter jag genast sida av gatan, eller släcker min cigarett. Desvärre vet jag nog ingen annan som gör så här än jag, vilket är oerhört sorgligt.

  Jag vet hur dåligt rökning är för en, en av mina föräldrar jobbar nämligen med lungsjuka. Så jag vet att jag inte borde. Men det är någonting med att gå ut och ta en cigarett då och då som är så romantiskt. Vad det är som fått mig att tänka så vet jag inte riktigt, och jag antar att det är en väldigt dum tanke. 

  Naturligtvis tycker jag att det är bra att du är så negativ inställd till rökning, det är ju ingenting bra alls. Det vet även jag som röker. 

  Tack för en jättepeppande och bra blogg! 

  1. Emma, du är ju redan vuxen (myndig, körkort, får gifta dig, rösta och så vidare), så varför vänta? Ju längre du väntar desto svårare blir det. Folk som rökt länge ser ut som gammalt papper i ansiktet, gula tänder och en andedräkt från helvetet.  Mycket oattraktivt, ej romantiskt, för en ung tjej!

 3. Ja du Ida. Det där med rökning är vansinnigt. Jag rökte förut, höll upp i tre år sen började jag igen. Tyvärr. Och jag tränar mycket. Sämsta kombon! Det som har fått mig att ta till rökning är mitt psykiska dåliga mående. En tröst. Tyvärr. Nu kämpar jag med att vara rökfri och det går! Det som har fått mig att sluta är att man luktar så illa, det kostar skitmycket, jag vill träningsprestera bättre och man förstör sig själv öht. När jag rökte var jag väldigt mån om att andra inte skulle få rök på sig och då till exempel inte tända en cigg i en busskur etc.  Men rökning blir ju ett beroende och hjärnan liksom ”skriker” efter ciggen. Svårt! Men så ovärt!

 4. Rökning är för mig bland det värsta du kan göra mot dig själv, frivilligt dessutom! Usch! Glömmer aldrig när jag var gravid för första gången och mådde såå illa! Hamnade bakom en man på en buss som precis hade släckt sin cigarett, jag spydde i handen! Det luktar vidrigt annars men när man är gravid kan du dubbla det med 100. Trodde vi hade kommit lite längre än så år 2012 men det finns uppenbarligen folk som röker fortfarande. Tack för en bra blogg Ida!

 5. Vad läskigt att du skriver om det här för jag tänkte på det idag när jag gick bakom någon som rökte och tyckte som du att det är respektlöst. Jag väljer att inte röka men jag får ändå i mig rök passivt. Hatar rökning!!!
  Tack för en bra blogg 🙂

 6. Håller med dig!!!!!!!!! Ändå blir folk mer provocerade när man lägger upp en bild på en hälsosam sallad/träningsbild på instagram än en bild på när någon röker/super. Samhället är vrickat

 7. Hej Ida!
  Jag undrar om du kan lägga ut receptet på proteinbollarna som du visade bild på i ett inlägg 24 oktober. Verkar som ett riktigt bra alternativ till annat godis!  På Werun fanns inget av dina blogginlägg kvar, tyvärr.
  kram Sophie

 8. Håller absolut med dig till 100% ! Jag röker inte och feströker inte ens. Jag är så sjukt tacksam över att jag aldrig började i den där kritiska åldern i högstadiet då grupptrycket är som värst. Däremot så har jag ändå en viss, vad ska man säga, förståelse för de som började röka pga. grupptryck i de nedre tonåren. Jag minns ju själv att jag hade ett flertal vänner som började röka och försökte få mig, eller ja iaf få mig att testa rökning. Det är inte alltid lätt det där, har man inte självförtroendet nog så åker man lätt dit pga. grupptrycket. Och sen idag, när personen förvisso skakat av sig det här med grupptrycket och passa in och har bättre självförtroende, ja då är man fast pga. det rent fysiska begäret. Ett flertal vänner jag har i dagsläget säger precis den historien, de hatar att röka egentligen och vill sluta men det går inte för de fastnat, just eftersom de började pga. grupptrycket i högstadiet. Så himla trist att det ska vara såhär…! Därför är det bra med såna hälsosamma förebilder som dig, som gör det trendigt att banga rökningen!

 9. Jag var rökare i fem år, jag började i tonåren och slutade när jag just fyllt 21. I mitt fall så hade jag en väldigt ohälsosam livsstil på alla möjliga sätt; Jag rökte, festade, levde på skräpmat och godis och var rejält överviktig. Och varför? För en utomstående så är det ju självklart helt ofattbart, det är det även för mig idag (är 26 nu). Men jag tror det handlar om att man inte trivs, inte respekterar och älskar sig själv. Då kan man skada sig själv och ha massa konstiga ursäkter för att försöka rättfärdiga det. Antagligen handlar det om att försöka döva sina känslor och fly från saker och ting, det är vad beroenden oftast handlar om, väl? Och en del kanske behöver ta den resan för att senare kunna vakna upp och bli lite klokare. Själv så är jag idag totalt rökfri, festar ALDRIG (jag röjer på dansgolvet dock! men super inte), äter väldigt hälsosamt och har en hel hylla med kosttillskott och superfood i kökskåpet. Jag har idag normal vikt, tar hand om mig och är mån om att ge min kropp sådant den mår bra av – för att jag tycker att jag är värd det!! Och det är just det jag menar, älskar man sig själv så tar man hand om sig. Gör man inte det så är det inte svårt att skada sig själv.

  Låter det som en rimlig förklaring?

 10. Det finns inget positivt med rökare. Jag är rökare själv. Det är dyrt och det förstör, men det har blivit en del av min livstil och jag vill inte sluta. Jag undrar vart man ska röka då om inte på offentlig plats? Människor älskar att ställa sig nära och hosta i protest, när man tex. väntar på bussen. Jag väljer att gå åt sidan så gott det går men människor söker upp en och klagar. Det är en sån häxjakt på oss rökare, det är helt okej att använda ord som hata, äckligt o.s.v  Det är helt okej att kritisera rökare öppet. Det blir bara patetiskt när man hoppar på en grupp människor som gör sina val. Människor som stinker svett eller är feta som hus, dom får man inte kritisera öppet. Jag förstår att mycket handlar om passiv rökning, att det inte stannar vid rökaren själv. Men som sagt om man som rökare försöker att kliva åt sidan, likt förbannat är det någon strax inpå och hostar! Jag är inte en elak människa för att jag röker, hata är ett starkt ord. Som sagt en häxjakt är vad det är!

  1. Hej tjejen! Hoppas att du en dag bestämmer dig för att sluta! Håller inte med dig dock. Att lukta svett eller vara fet som ett hus är inte alltid självvalt och det är heller inget som skadar någon annan människa. Att ställa sig och röka vid en busshållsplats är ju verkligen att välja en offentlig plats där det är trångt och svårt att undvika röken. Rök istället i en park där det är lite  eller bred gata där det är lite folk och  man har möjlighet att väja för röken. Man borde ju kunna ha det omdömet själv – en busshållsplats är absolut inte en bra plats att röka! Jag har aldrig påstått att jag hatar rökare, för det gör jag inte då jag har många vänner som röker. Det jag hatar är rökning och när man röker så det drabbar andra människor! Stor skillnad! Jag tror absolut inte att rökare är elaka människor men rökare bör verkligen tänka på vart de röker!

  2. ”Jag är ingen elak människa för att jag röker” – nej det tror inte jag heller. Jag tror inte att det är några cigg som gjort att du är elak. Det är nog medfött. Annars hade du aldrig förnedrat överviktiga eller om någon luktar illa. Tänk också på att det inte bara är när ni rökare röker som det stinker. Ni luktar illa precis hela tiden. Huden, håret, kläderna, ja allt. Du behöver ju inte fimpa om du inte vill, men ett råd är ju att försöka bli lite snäll. Lite smartare med kanske.  

 11. jag är mer orolig över tjejer som är helt kroppsfixerade, där minsta tillstymmelse till ett extra kilo skapar fixering och ätstörningar….

 12. jag hålle verkligen med dig. jag vet vfaktiskt inte varför jag ogillar det så mycket (kan vara för mami rökte förr) men jag har verkligen svårt för det. jag har aldrig rökt och tror faktiskt inte jag någonsin kommer göra det. haha kanske lite dumt att säga eftersom jag är så ung och mycket händer i livet, men rkningen ogillar jag så starkt just nu att jag har verkligen svårt att tro mig ens röra en cigarett. det är äckligt och otroligt onödigt. det roliga (eller egentligen är det i för sig inte så roligt) är att så fort jag träffar en ny kille så frågar jag om han röker. hahahaha så illa tycker jag det är. än så länge har jag haft turen att ingen av killarna jag träffat röker. så thank god for that! vet inte om jag riktigt skulle klara av det….

  //paulinasuonvieri.blogg.se

 13. Jag röker, vilket jag inte är stolt över, men jag har alltid tyckt om rökning. Jag har gillat doften sen jag var ett litet barn och det var därför jag började. Sa t.o.m. ”tar jag ett bloss nu så kommer jag bli beroende” innan jag tog mitt livs först bloss. Så himla smart, inte. Nu röker jag ca 1-2 cigg om dagen och ibland går jag utan flera dagar i rad också, så jag ska försöka byta ut det beroendet mot träning istället 😉

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar