Annons
Annons


HUR UNDVIKER MAN MATÅNGEST?


question answerHej Ida! Jag har tre frågor till dig för du verkar ha så bra koll på allting:
1. Hur ska man undvika matångest? Har du några tips på hur man kan tänka eller så? Jag får jätte ofta ångest över mängden och över vad det är jag äter.

Annons

Jag äter lagom mycket mat och lagom onyttig men skulle vilja kunna äta onyttig mat utan ångest.
2. Jag tränar både styrka och löpning och när jag kör passen så känns det tungt men efteråt så känns det nästan inte. Jag tänker ofta efter mina pass att jag kunde ha kört hårdare och längre. Vad ska jag göra för att bli nöjd?
3. Sista frågan är ganska random men hur nyttigt eller onyttigt är dinkelmjöl? Vet att det innehåller gluten men det finns mycket recept med dinkelmjöl istället för vetemjöl som sägs vara mycket bättre för dig.
Kramis!

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar.

1. Det här är nog en fråga många undrar över och här kommer lite tips. Räkna aldrig kalorier utan fokusera på näringsinnehållet i maten. Ett bra sätt som funkar för mig är att jag föröker äte till 80% bra mat och de andra 20% får jag äta vad jag vill. Det ger mig ett mer avslappnat tänk kring maten och att där finns plats för lite mindre nyttig mat utan ångest.

2. Jag skulle rekommendera att ändra din träning. Kroppen vänjer sig snabbt vid sträcka/tempo och vikt/rep/set. Byt övningar, öka vikter, ändra antal reps, spring intrevaller istället för den vanliga sträckan osv.

3. Tål du gluten är dinkel bättre än vete.

Hoppas du fick svar på dina frågor 🙂 Kramis

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

14 kommentarer | Translate


Annons
Laddar