Annons
Annons


HUR STORA PORTIONER SKA MAN ÄTA? HUR BEHÅLLER JAG MOTIVATIONEN?


Svar på kommentarer…

Hur vet man hur mycket man ska äta vid varje måltid? Dvs om man äter 5 mål om dagen hur stora ska varje enskilt mål vara? Hur lär man sig att äta med portion control? Har svårt att få nån mättnadskänsla när jag äter och vill alltid ha mer…

SVAR: En vanlig fråga som är omöjlig för mig att svara på då vi alla behöver olika mycket mat. Allt beror på hur mycket du rör dig, ålder, vikt, längd osv. Ät sakta, tugga ordentligt och undvik snabba kolhydrater (det triggar igång sug efter mer). Testa äta mer protein i din kost för det är svårt att överäta och du blir mätt snabbare.

hej ida. jag har en del övervikt, omkring 18 kg. hur lång tid tycker du är rimligt att ha som mål för att klara gå ner de kilona? jag brukar klara träna och äta hyttigt i en, max två veckor sen ger jag upp pga att det står helt still på vågen. har du några övriga tips på hur man kan lägga upp en viktnedgång just motivationmässigt? tycker det är väldigt svårt och de sista åtta kilona har jag gått upp efter att jag började banta. varje vecka när jag misslyckats tröstäter jag nämligen en massa eftersom jag blir så besviken på mig själv 🙁

SVAR: Hej! Det viktigaste är att du bestämmer dig och lägger upp en plan som är hållbar. En viktnedgång ska inte gå fort utan satsa på att ändra din livsstil så du kan hålla den resten av livet istället för annars kommer du bara att pendla upp och ned i vikt. Ordet ”banta” gillar jag inte alls och känns inte som något som är hållbart. Det absolut bästa du kan göra för att hålla motivationen uppe är att skaffa en duktig PT som hjälper dig med både kost och träning. Lycka till!

Hej! Jag har varit sjuk mer än 2 månader det här året, så min viktnedgång går åt rumpan..:( Blir så omotiverad för jag märker inga resultat då jag inte kan träna då jag har ont i halsen och förkylningar hela tiden, då börjar jag äta godis igen och tänker ”kommer ändå aldrig bli smalare…” och så är jag tillbaka på ruta noll. Vet du vad man kan göra för att förbättra sitt immunförsvar? Vad kan allt detta bero på? Tycker du man bör satsa på en personlig tränare för att lägga upp kost och träning också så man får synliga resultat eller tror du man kan klara det själv?

SVAR: Fy vad tråkigt att vara sjuk och denna vintern känns det som att extra många har haft långdragna sjukdomar. Som jag skrev i kommentaren ovan så tycker jag att det absolut bästa är att investera i en PT om man har svårt att hitta motivationen. Den kan hjälpa dig att lägga upp ett kost och träningsschema just ut efter dina mål och förhoppningsvis får du bättre och snabbare resultat.

Annons

 

4 kommentarer | Translate


Annons
Laddar