Annons
Annons


HUR KÄNNS DET ATT VARA VEGETARIAN? UTSEENDE, KROPP, MENTALT?


bovetepasta1

question-answer

Hejhej Ida! Gryym blogg verkligen! Vill bara fråga dig om du känner någon skillnad nu när du är vegetarian? I både utseende, kropp, mentalt osv. Och vilken är din största proteinkälla nu? Funderar nämligen på detta! Känns som om att man skulle få ett mycket sundare och “renare” liv bara pga. detta?  kramis

Annons

SVAR: Hej fina du och tack snälla! Det känns så himla bra att vara vegetarian. Innan så kunde jag vissa måltider ha sådan ångest över att äta kyckling/fisk/kött men att jag åt det bara för att jag trodde att jag var tvungen för att bygga muskler. Jag var vegetarian när jag var yngre i omgångar men sedan när jag började tävla på elitnivå i dans så fick vi en PT och han sa till mig att jag borde börja äta kött. Men jag har alltid haft ångest över att äta kött efterso jag tycker det känns ofräscht. Där emot så gillar jag endel fisk men har faktiskt inte ännu käkat fisk en enda gång fast jag sa att jag skulle göra det haha. Vill se hur länge jag klarar mig utan och nu  har jag typ kört i en månad och det har gått bra. Dock har ja nu fått rådet att äta kött 3 gånger i veckan i en period för att lättare få ordning på en obalans jag har så får se hur jag gör med det? Kommer ta emot men 3 måltider är inte så mycket.

Men jag har känt mig hur bra och fräsch som helst och jag är inte lika hungrig som innan vilket känns väldigt konstigt? Det kan nog i och för sig bero på att jag inte tränat så mycket styrketräning. Jag har rört på mig massor och yogat men ingen styrka, så får se hur det känns när jag drar igång igen. Har känt mig ganska svag i styrketräningen men vet inte om det beror på kosten eller att jag inte tränat styrka på 3 veckor + att jag varit jetlag och helt utslagen. Nu har jag kommit in i dygnsrytmen och de 2 senaste träningarna har känts grymt!

Annars känns det som sagt toppen och min kropp ser typ lika dan ut. Har fått lite mer fett på min kropp och inte lika definierad som förut men det här har jag gjort medvetet då jag vill ha en mjukare kropp som ser hälsosam ut och inte en tokdeffad kropp då jag tycker det passar mig bättre. Sedan har jag säkert tappat en del muskler men det beror nog återigen på att jag inte tränat utan bara yogat och promenerat. Men det  gör mig inget då jag inte har något mål med styrketräningen längre.

En annan sak som också är ett stort plus är att det känns som att min kropp kan ta upp allt jag äter och jag känner mig inte alls lika svullen efter måltid längre! Magen fungerar också mycket bättre (dock inte när jag äter bönor :D) Haha.

Angående proteinet så tänker jag inte så mycket på det utan försöker bara äta varierat. Det finns protein i allt och äter man lite större portioner än vanligt så får man i sig det protein man behöver i ex bovete, quinoa, frön, ost, potatis, rotfrukter, gryn, nötter, ägg, chlorella, spirulina, proteinpulver och i Thailand blev det en del tofu men det ska jag försöka dra ner på nu här hemma till 1 gång i veckan då det kan störa hormonerna.

Nu blev det ett väldigt långt men hoppas du fick svar på dina frågor och kan verkligen rekommendera att bli vegetarian eller i alla fall dra ner på köttet! Kramis

 

33 kommentarer | Translate


Annons
Laddar