Annons
Annons


HUR HITTAR JAG BALANSEN?


IMG_6082.JPG

Hej Ida! Jag har verkligen ett stort problem. Jag vill och jag har alla förutsättningar för att komma i form, men jag kan inte ta tag i det. Jag lever i den här hälsohetsen, går mellan svält och hetsätningar. Tränar fotboll 3 gånger i veckan och på gym tre gånger, främst löpning. Skulle du vilja ge mig lite tips hur man blir hälsosam? Jag tror allt handlar om att jag är rädd för att äta stora portioner. Och vad ska jag välja för livsmedel så att jag kommer i form fortare?

Annons

Kram från en vilsen tjej!!

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar! Skrev ett inlägg för någon dag sedan om –> jojobantning där jag tipsar om 80/20 regeln. Alltså att om du till 80% äter bra och nyttig mat så kan du resterande 20% äta vad du vill. Det har hjälpt mig att få ett mycket mer hälsosamt och avslappnat tänk kring kosten. Vad det gäller portioner så är det så viktigt att du får i dig tillräckligt med mat när du tränar så mycket som du gör. Ät bra mat tills du är mätt och när du är hungrig. Jag personligen gillar att äta 5 mål om dagen. Då äter jag frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmat. Jag väger eller mäter aldrig något utan äter tills jag är nöjd och ser till att 80% är av god kvalité och näring så kan de andra 20% vara det jag känner för. Så tänk inte så mycket på hur stora portioner och jämför inte med någon annan utan lyssna på din kropp vad den vill ha för att bli nöjd.

När det gäller träningen så kan det också lätt gå till överdrift. Är man en driven person så är det oftast svårare att ta vilodagar än att motivera sig till att träna. 6 pass i veckan funkar absolut att träna om man tycker det är roligt och är noga att få tillräckligt med vila och näring. Känner du att du tvingar dig själv att träna och ställer du dig på löpbandet med fokus att bränna kalorier och har negativa tankar kring det så skulle jag råda dig att skippa de passen eller byta ut dem mot något annat som du tycker är roligt. Testa ex att dansa, styrketräna eller yoga.

Vad det gäller kosten så är det bästa att äta så ren mat som möjligt och så lite halvfabrikat det går. Dvs. laga maten från grunden och använd grönsaker, frukter, rotfrukter, ris, potatis, avokado, linser, bönor, quinoa, sötpotatis, bovete, havre mm. Är du inte vegetarian så laga fisk, ägg, kyckling mm.

Kolla min kategori –> recept så kanske du får lite tips. Kramis

 

17 kommentarer | Translate


Annons
Laddar