Annons
Annons


HUR FÅR JAG SYNLIGA MUSKLER OCH MÅSTE MAN ÄTA ETT ÅTERHÄMTNINGSMÅL?


SVAR-PÅ-KOMMENTARJag undrar en sak angående träningsresultat… Jag styrketränar 4 gånger i veckan och tränar cardio 2 gånger. Utöver så vardagdmotionerar jag också i form av trappor, promenader etc. Jag är noga med att få i mig tillräckligt med protein, men även kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler.

Annons

Jag eftersträvar mer definierade muskler och framförallt synliga magrutor. Jag har ett normalviktiga BMI och är smal,en jag tycker att jag borde ha mer muskler i förhållande till hur mycket jag tränar.. Vad ska jag ändra på eller tänka extra på??

En annan sak, hur viktigt är det egentligen att få i sig protein direkt efter ett styrketräningspass? En del säger att återhämtningstiden blir längre ju längre man väntar med att äta!!

Kramar, din blogg är min absoluta favorit, du behövs i den här branschen!!

SVAR: Hej Emma och tack snälla för din kommentar! Det värmer i mitt hjärta att höra <3

Nu till din fråga… Det kan vara så att du får i dig för lite mat. Utan mat och vila blir det inga muskler. Jag själv har gått på den niten. Jag åt supernyttigt och tränade varje dag men jag fick inte mer muskler och absolut inte starkare utan stod still på en platå. När jag sedan drog ner på träningen, käkade mer mat och då både kolhydrater, protein och fett så fick jag mycket bättre resultat och blev starkare. Träning bryter ner kroppen och vila och mat bygger upp den så testa det. Är du ute efter mer muskler så skulle jag också rekommendera att kanske dra ner på cardion och enbart köra styrka med tyngre vikter och vila mellan set. Så mer mat, mer styrka och mindre cardio skulle jag testa om jag var du.

Att man måste få i sig mat 30 min direkt efter träning är lite överdrivet. Träningen är absolut inte förstörd om man skippar det så kallade ”återhämtningsmålet”. Tränar man på elitnivå och vet att man ska köra ett till pass samma dag eller dagen efter så kan det vara bra att fylla på direkt efter träning för att få en snabbare återhämtning. Annars så funkar det att vänta tills man kommer hem och har lagat mat. Där emot tycker många att det är skönt att äta något litet efter träning för att fylla på och det kan man absolut göra då man annars kan bli lite låg efter träningen. Har man som mål att bygga större muskler eller gå upp i vikt kan det också vara en mycket bra ide att fylla på direkt efte träningen och något du borde testa en tid och se vad du får för resultat.

Kram Ida

20140710-183728-67048575.jpg

9 kommentarer till “HUR FÅR JAG SYNLIGA MUSKLER OCH MÅSTE MAN ÄTA ETT ÅTERHÄMTNINGSMÅL?”

 1. Hej Ida!
  Jag undrar vad du tycker om riskaka som mellanmål?
  Jag har problem med magen och äter därför glutenfritt. Jag brukade tycka att naturella riskakor kändes som ett bra alternativ när jag behövde få i mig något snabbt, men för ett tag sedan läste jag att det var lika illa att äta som vilken kaka som helst. Jag har googlat lite och det finns tydligen väldigt många olika åsikter gällande riskakor, men vore intressant att höra hur du ser på det hela – är det okej att äta 1-2 naturella riskakor om dan?

  1. Hej fina du! Riskaka är kanon. Sitter och äter en själv nu med cashewsmör på 🙂 Bra alternativ för oss som inte vill äta gluten. Kramis

 2. Hej Ida!
  Först och främst vill jag säga att din blogg är super bra!
  Jag har ett problem.
  Jag är ute och backpackar, reser runt och har väldigt tajt i kassan.
  Jag har ofta ingen motivation till att träna, inte heller äta ordentligt, och vissa dagar äter jag bara skit så som chips och annat.
  Jag vill inte längre må som jag gör med min kropp men vet inte riktigt vad jag ska göra.
  Som sagt, kassan är väldigt stram och kan inte alls göra mycket så som gå på gym eller köpa dyra sallader, vilket jag i normala fall äter hellre än allt annat.
  Mitt sinne mår underbart tack vare mina resor, men min kropp är stressad och utmattad efter alldeles för mycket festande, skit mat och stress.
  Har du några tips till mig?
  Tacksam för svar! ❤️

  1. Hej fina du och tack för din kommentar. Ett gym behövs absolut inte när du har min blogg och youtubekanal 😉 Haha. På min kanal hittar du massa träningsprogram du kan göra hemma eller utomhus så kolla in http://youtube.com/idasfitness

   Låter som du kommit in i en dålig cirkel med maten. Där är det bara att bestämma dig och välja bättre mat. Skippar du någon festväll + allt chips och godis så kommer du ju ha råd till bättre mat 😉 Kramis

 3. Hej Ida!
  Tack för en underbar blogg. Jag ska till Stockholm med min mamma över helgen och vi undrar om du vet något bra gym man kan gå till en dag? Gärna ett med mycket fria vikter 🙂 kram

  1. Hej fina du! De flesta gym har så man kan betala för att träna en gång. jag tränar själv på Sats och gillar spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan. Där kan man även ta en grym smoothie innan eller efter träningen 🙂 Kramis

 4. Hej Ida!
  Superfin blogg har du! Jag tränar 6gånger i veckan, förut åt jag väldigt strikt, nu under sommaren har fika och glass blivit en del av vardagen. Jag äter fortfarande bra måltider – mer hur skulle du säga, påverkar en bulle eller en glass om dagen vikten när man tränar så pass mycket som jag gör?

 5. Hej jag är en tjej om vill kunna börja träna. Jag har problem med knäna och höfter. Finns det någon träning som inte kan skada mina knän mer eller höften?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar