Annons
Annons


HUR FÅR JAG I MIG PROTEIN?


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

grön smoothie

Hej Ida! Jag har en fråga, i dina blogginlägg ser det ut som att en stor del av din mat består av frukt och inte så mycket baljväxter och nötter frön etc. Jag undrar hur du gör för att få i dig alla essentiella proteiner? Tar du tillskott? Mvh Camilla

Annons

SVAR: Hej Camilla och tack för din kommentar. Det stämmer men jag äter även mycket bovete, havre, amaranth, pumpafrön, sesamfrön, hampafrön och lite linser, tofu, groddar, ärtor och kikärtor. Alla dessa livsmedel innehåller bra med proteiner som egentligen räcker.

Men jag boostar ibland mina smoothies med hampaprotein eller risprotein, speciellt när jag tränat för att få extra byggstenar till mina muskler. Båda de innehåller alla essentiella aminosyror och är ett lätt sätt att få i sig mer protein och jag brukar växla mellan dem. Så är man orolig så kan jag verkligen tipsa om att använda veganskt proteinpulver. Mina favoriter är:

Inflamino är ett risprotein som innehåller massa vitaminer, mineraler, örter och aminosyror som läker tarmarna. Superbra om man har känslig mage. Det är inget som är ett måste men jag tycker att proteinpulver underlättar. Speciellt när man är ute och reser och har stressiga dagar. Är man stressad så kör en smoothie med proteinpulver. Går snabbt, man kan ta med sig och är lätt för kroppen att ta upp.

Sedan tar jag även Chlorella och spirulina dagligen vilka båda innehåller alla essentiella aminosyror. De här 2 är verkligen superfoods som jag rekommenderar alla att ta vilket man är vegan eller ej då de har så otroligt många bra egenskaper för hälsan.

Hoppas du fick svar på din fråga 🙂 Kram Ida

(Alla länkar är reklamlänkar till min egen webshop)

 

11 kommentarer | Translate


Annons
Laddar