Annons
Annons


HUR BLIR JAG AV MED MIN FULA MAGE?


img_4355.jpgHej Ida! Du har inspirerat mig nu i ca 4 år sedan jag såg dig för första gången i tv programmet “kickstart”, har följt dig sedan dess och du utvecklas och blir bara bättre och bättre på allt du gör! Så inspirerande!

Annons

Jag är 27 nu och har hatat min mage sen tonåren! Den ser ut som en gravidmage 24/7. Jag måste försöka acceptera min mage nu som den är jag är verkligen trött på att varje dag lägga energi på den, man slösar verkligen bort tiden! Och jag tränar löpning 3-4 gånger i veckan, äter väldigt lite kolhydrater, men mycket frukt och grönt, kyckling och fisk, utesluter mjölkprodukter och gluten nästan helt! Äter däremot choklad och godis 2-3 gånger i veckan men i lagom mängd, kan bara inte sluta med det, har försökt i flera år och nu orkar jag inte längre! Är inte tjock i övrigt är bara magen som vägrar försvinna! Försöker istället nu att lägga energi på att tycka om min kropp som den är istället men det är inte lätt när kläderna sitter så fult och magen syns! Haha förlåt var bara tvungen att skriva av mig 🙁

SVAR: Hej fina du och tack snälla vad kul att höra! ♥ Du är inte ensam om att ha något på din kropp som du stör dig på. Vi alla har fettcellerna på olika ställen och tyvärr går det inte att styra det. Gör du allt rätt, tränar och äter bra men ändå inte får bort det sista på magen så ska du nog heller inte få bort det. Då kanske du måste gå till en ohälsosamt låg fettnivå vilket inte är bra och inget jag rekommenderar att göra då du kan skada din kropp.

Men såklart kan ju godiset göra sitt. Ett tips är att kanske testa lägga till mer kolhydrater i kosten och då bra kolhydrater som rotfrukter, grönsaker, frukt, havre, råris, quinoa mm så att du blir mätt och kanske kan undvika ramla dit för sötsakerna så ofta.

Ett annat tips är också att variera din träning så att kroppen inte vänjer sig. Springa intervaller, variera hastighet, distans, lägg in styrketräning mm. Det är annars lätt att kroppen vänjer sig och man hamnar på en platå i sin träning där man inte utvecklas och man behöver chocka kroppen för att få resultat.

Men snälla se till att inte vara för hård mot dig själv och kom ihåg att du är fin som du är! Kramis, I

15 kommentarer | Translate


Annons
Laddar