Annons
Annons


HUR BLIR JAG AV MED MACKBEROENDET? RÄTT TEKNIK I SQUATS?


Jag beskriver mig själv som en ”mackoman” ett eget påhittat ord som helt enkelt betyder att jag är beroende av mackor. Jag älskar bröd, och äter säkert minst 6 mackor per dag, och då menar jag verkligen minst 6 mackor.

Annons

Men alltid då när jag har ätit mellanmål blir jag trött, och antar att det är för att jag stoppar i mig så mycket snabba kolhydrater? Vad skulle jag kunna äta istället för mackor? Som mättar bättre, inte är äckligt och får mig pigg. Gillar smoothies, bär och allt sånt, men när jag äter mellanmål så blir jag inte mätt på det och trycker då i mig dom där mackorna… 
Tack på förhand, kram!

SVAR: Hej! Det låter som du skulle behöva byta ut några av dina mackor till något mer proteinrikt som tex kyckling, ägg, kalkon, kvarg, keso, naturella nötter, proteinshake. Protein håller du dig mätt på längre och skapar inte blodsockerdippar på samma sätt som kolhydrater gör. Lycka till Kram Ida

Hej Ida!
Grym blogg!;-)
Jag har en liten teknikfråga, när jag gör squats så fäller jag fram väldigt mycket med överkroppen så att jag viker mig nästan dubbelt. Det är fysisk omöjligt för mig att göra en squats (oavsett med eller utan vikt) med någorlunda upprätt överkropp. Vad kan jag tänka på? Är det något jag behöver stretcha eller liknande för att bli bättre på detta?:-)
Kram!

SVAR: Hej och tack för din kommentar. Det här är ett vanligt problem och beror ofta på att man har för korta vader eller att underbenet tar i fotbenet och det blir ett stopp. Testa lägga nogot under hälarna (tex 2 viktskivor) som du står på när du gör dina squats. – Se bilden nedan.

Tog en skärmavbild på en av mina videos så därav det snygga ansiktsuttrycket 😀

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar