Annons
Annons


HUR ÄR DET ATT VARA VEGAN NÄR MAN RESER?


Så här ser mitt hotellrum ut just nu 😀 Många som reser med mig tycker säkert jag är konstig men när jag gör i ordning mina små mellis och de sitter där hungriga så ångrar de alltid att de inte också köpte med. Haha hellre konstig än hungrig säger jag!

Annons

FRÅGA:
Jag måste bara fråga: hur är det att resa o va vegan? Hittar du alltid nått att äta eller lever du på frukt under semestern? Jag är vegitarian o får ångest av resandet då det knappt finns nått vegetariskt att äta… tips?

SVAR: Mycket bra fråga. För mig funkar det toppen. Det värsta är flygplatser och flygresan då det ofta är dålig mat men jag har alltid med egen. Bukar ångkoka rotfrukter och ta med en avokado som jag äter till + att jag alltid tar med en burk havregryn och ett skivat äpple. Då är det bara att be om varmt vatten som man häller över och låter stå i några min med locket på så har man havregrynsgröt med äpple. Sedan har jag alltid med proteinpulver.

När vi äter ute så kanske det inte alltid finns veganskt eller ens vegetariskt på menyn men oftast så fixar de ihop något. Upplever att de som inte har det oftast skäms lite då och är extra snälla. Restauranger brukar oftast kunna fixa fram grillade/kokta/stekta/ångade grönsaker, ris eller potatis, någon pasta med tomatsås eller någon god sallad.

Jag kan tipsa om att gå till asiatiska restauranger, de är grymma på veganskt och vegetariskt! Sedan brukar jag alltid se till att handla in mat till hotellrummet. Är det så att jag endast fått en liten sallad på restaurangen så äter jag när jag kommer till hotellrummet istället.

På mitt hotellrum här i Miami har jag: Bananer, mango, äpple, blåbär, mandelmjölk, havregryn, kanel, wholegrain ringar (som man äter med mandelmjölk), avokado, tomat och riskakor. Haha en hel del men då har jag både frukost och mellis om jag behöver.

Sedan var inte rädd för att fråga på restauranger. Många känner att det kan vara jobbigt men de brukar ofta lösa något bra då de alltid vill att kunden ska bli nöjd. Så var inte rädd för att resa 🙂

Hoppas du fick lite tips. Kramis

6 kommentarer till “HUR ÄR DET ATT VARA VEGAN NÄR MAN RESER?”

 1. Hej! Jag tänkte bara fråga vilken färg du har på din ljusa concealer från Bronx? Och om du tror den skulle vara ljus på mig som är väldigt blek?
  Tycker du den är bra och hjälper mot mörka ringar under ögonen när du använder den med den gröna concealern? Och håller den hela dagen?

  Tacksam för svar!! 🙂

 2. Hej Ida! Jag har tre frågor, hoppas du kan hjälpa mig <3

  Jag funderade på BCAA. Har druckit det ibland innan pass, mest för att få i mig vätska. Vet inte riktigt varför jag ska dricka det? På burken står det att man ska ta innan passet och efter. Kollar man runt på nätet står det oftast att man kan ta innan, under och efter.. När är bäst egentligen? Och måste man ta fler gånger eller räcker det med tex under? Känns knasigt att dricka flera gånger (om man får vara snål) men får man mindre effekt om man inte dricker efter pass (om man har druckit innan eller under) Men ifall det har betydelse så brukar jag dricka en proteinshake efter ett pass.. Ska man förresten dricka bcaa om man ska köra cardio eller gäller det bara styrke?

  Min andra fråga gäller cardio. Jag har börjat lägga in det för att jag vill se om det ger mig mer resultat. Jag vill få mer synliga muskler och jag känner att jag har stannat av i utvecklingen så jag försöker göra något annorlunda. Vanligtvis lägger jag till cardio efter styrkepasset. Och oftast är det trappmaskinen i ca 15-30 minuter. Det jag undrar är om man kan köra för mycket cardio så att ens resultat av styrketräningen uteblir? Hur många gånger i veckan är rimligt? (om man tränar ca 3-5 ggr i veckan vanligtvis)

  Och så till min tredje fråga. Jag känner att jag har blivit väldigt uppblåst de senaste dagarna. Jag undrar om det kan ha att göra med att jag har tränat lite mer än vanligt + att jag har lagt till cardio? Jag har hört att man kan samla på sig mer vätska än vanligt vid hård fysisk aktivitet? Om så är fallet, vad kan man göra åt saken? Eller är det bara att köra på och vänta på att kroppen ska vänja sig? Vill ju helst inte träna mindre och absolut inte dricka mindre vatten.. Men så himla tråkigt att gå runt och i princip se gravid ut… ?

  Hoppas du kan hjälpa mig med mina funderingar <3 Du behöver inte svara på alla frågor, men det skulle uppskattas något enormt! <3

 3. Hej
  Ödlan Bertil är så söt tror han är så glad se så söta tjejer
  Djur är otroliga han känner sig du är lugn därför närmar djuren sig
  Kram

 4. Hej Ida!
  Jag har långa smala ben som jag så gärna vill få större, speciellt låren!
  Har du några tips på bra övningar för just det? Jag tränar hemma och därmed med inga vikter…
  Jag har tränat hemma ett bra tag nu men får dessvärre inget resultat…mina lår blir verkligen inte större 🙁
  (för visst ska man träna för att bli större? vill inte att det ska gå åt andra hållet lixom)
  Skulle vara så enormt tacksam om du kunde tipsa mig med lite övningar för jag vill verkligen göra en förändring nu!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar