Annons
Annons


HUR ÄR DET ATT VARA VEGAN NÄR MAN RESER?


Så här ser mitt hotellrum ut just nu 😀 Många som reser med mig tycker säkert jag är konstig men när jag gör i ordning mina små mellis och de sitter där hungriga så ångrar de alltid att de inte också köpte med. Haha hellre konstig än hungrig säger jag!

Annons

FRÅGA:
Jag måste bara fråga: hur är det att resa o va vegan? Hittar du alltid nått att äta eller lever du på frukt under semestern? Jag är vegitarian o får ångest av resandet då det knappt finns nått vegetariskt att äta… tips?

SVAR: Mycket bra fråga. För mig funkar det toppen. Det värsta är flygplatser och flygresan då det ofta är dålig mat men jag har alltid med egen. Bukar ångkoka rotfrukter och ta med en avokado som jag äter till + att jag alltid tar med en burk havregryn och ett skivat äpple. Då är det bara att be om varmt vatten som man häller över och låter stå i några min med locket på så har man havregrynsgröt med äpple. Sedan har jag alltid med proteinpulver.

När vi äter ute så kanske det inte alltid finns veganskt eller ens vegetariskt på menyn men oftast så fixar de ihop något. Upplever att de som inte har det oftast skäms lite då och är extra snälla. Restauranger brukar oftast kunna fixa fram grillade/kokta/stekta/ångade grönsaker, ris eller potatis, någon pasta med tomatsås eller någon god sallad.

Jag kan tipsa om att gå till asiatiska restauranger, de är grymma på veganskt och vegetariskt! Sedan brukar jag alltid se till att handla in mat till hotellrummet. Är det så att jag endast fått en liten sallad på restaurangen så äter jag när jag kommer till hotellrummet istället.

På mitt hotellrum här i Miami har jag: Bananer, mango, äpple, blåbär, mandelmjölk, havregryn, kanel, wholegrain ringar (som man äter med mandelmjölk), avokado, tomat och riskakor. Haha en hel del men då har jag både frukost och mellis om jag behöver.

Sedan var inte rädd för att fråga på restauranger. Många känner att det kan vara jobbigt men de brukar ofta lösa något bra då de alltid vill att kunden ska bli nöjd. Så var inte rädd för att resa 🙂

Hoppas du fick lite tips. Kramis

6 kommentarer | Translate


Annons
Laddar