Annons
Annons


GLUTENFRITT OCH SOCKERFRITT MOROTSBRÖD


glutenfritt-brod- glutenfritt-brod-recept-1 glutenfritt-brod-recept glutenfritt-morotsbrod

Här kommer ett recept på ett magiskt glutenfritt och sockerfritt bröd som ni bara måste testa. Så saftigt, gott och enkelt att göra! Passar perfekt till min pumpasoppa eller till en kopp te som mellanmål.

Annons

Ingredienser:

1 stor riven morot

1,5 dl bovetemjöl

0,5 dl kokosmjöl

2 tsk fiberhusk

2 ägg

1 dl pumpafrön

0,5 dl solrosfrön

2 msk chiafrön

0,5 dl kokosolja

0,5dl vatten

1 nypa havssalt

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Blanda sedan ner ägg, morot, olja och vatten och rör om och låt smeten stå 10-20min. Smörj en brödform med kokosolja och lägg sedan ner smeten och in i ugnen på 175 grader i 25 min.

Läs också andra glutenfria recept:

21 kommentarer till “GLUTENFRITT OCH SOCKERFRITT MOROTSBRÖD”

 1. Åh det låter supergott!! Men du har alltså inte något bakpulver eller bikarbonat i? Tror du man kan byta kokosoljan mot smör eller annan olja? 🙂 Har allt hemma förutom det nämligen 😀 KRAM!!

  1. Nej inte i detta bröd och det funkade toppen ändå 🙂 Ja det tror jagabsolut att du kan göra. Byt kokosoljan till vilket fett du vill. Kramis

 2. Är egentligen inte så mycket för träning men besöker din blogg ofta ändå just för all mat. Jag har valt att utesluta mjölk och gluten just för min mages skull och jag bara älskar alla tips jag får genom din blogg.

 3. Det både ser och låter jätte gott 🙂 och så enkelt. Jag undrar bara om det går lika bra med kikärtsmjöl, istället för bovetemjöl? Tänkte måste fråga innan jag testar. Går kanske helt åt skogen kanske 😉

 4. Hej igen 🙂 En fråga till..haha. Jag undrar vilken affär du köpte dina träningstights från soc (dom gråa)? 🙂 Du sa också i en av dina videos att man ska gå djupt ner i squats men somliga går bara halvvägs ner. När tar det som bäst på rumpan?..Tack för en superblogg Ida!!!

  1. Jag köpte dem på Stadium i våras. Vet ej om de finns kvar än men kolla 🙂 Jag tycker man ska gå så långt ner man kan bara man hålle tekniken. Vänd när du inte kan hålla ryggen rak. En instruktionsvideo kommer på söndag på min youtube 🙂 Kramis

 5. Såg supergott ut!! 😀

  Kommenterade för någon vecka sedan om att jag alltid får håll när jag springer (wargrun just nu) och ville bara säga att jag provat dina tips! Det var även en annan läsare som hade svarat på min fråga och efter att ha provat mig fram går det nu lättare! Får håll ibland nu men inte alls lika mycket och jag känner att jag kan motverka det genom att tänka på andningen som Linda rekommenderade mig 😀 Har även ändrat lite kring maten nu innan passen så en kombination av era tips har funkat hur bra som helst<3

  1. Men åh vad kul att höra och att tipsen funkade 🙂 Lycka till med löpningen och informera gärna hur det går! Kramis

 6. Hej, hur många skivor bröd skulle du ät till tex mellanmål?
  1 eller 2?

  Din blogg är så bra tack för all inspiration!
  Kram

 7. Ser underbart fräscht och gott ut!

  Kan man göra ett veganskt morotsbröd (utesluta äggen) genom att t ex ha i linfrön/mer chiafrön eller annat förslag?

  1. Ja detär verkligen supergott. Har ej testat med veganskt ägg men har tänkt göra det och tror det kan funka topp faktiskt 🙂

 8. Hej Ida! Dina recept är magiska<3
  Men undrar bara om du blötlägger dina chiafrön
  före du bakar med dom i dina recept?

  Kram

 9. Hej Ida! En liten fråga, ska kokosoljan vara i smeten eller bara för att smörja formen med? Testade att göra brödet enligt receptet och hade i oljan i smeten men tyckte brödet smakade bara kokos då, så undrar om det är meningen att det ska vara i smeten eller om jag kanske missförstod? Kram

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar