Hej vänner! Vi hade så många övermogna bananer här hemma så förra veckan bestämde jag att ta vara på dem genom att baka bananbröd. Det här är glutenfritt och verkligen enkelt att slänga ihop. Helt glutenfritt och veganskt! Receptet kommer här.
Ingredienser:
3 stora bananer
2 msk krossade linfrön
1 dl växtbaserad mjölk
2 msk kokosolja
2 tsk vaniljpulver
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
1,5 dl havremjöl
2 dl rismjöl
Topping; valnötter
Gör så här: Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en brödform med kokosolja och sprid ut degen jämnt. Mixa alla ingredienser i en matberedare och häll sedan ner i formen. Toppa med valnötter och in i ugnen i 40-45 minuter. Låt svalna en stund innan man skär upp den. Jag tyckte brödet var så gott så behövde inget pålägg 😀
hej ida! när ni bär elvis i selen ska han sitta så långt upp att ni lätt kan pussa honom på huvudet. så när han är så liten som han är ska höftbandet vara högre upp. det blir också skönare för er om elvis sitter nära er genom att spänna banden över axlarna och ser till att spännet på ryggen är under skulderbladen. allt gott och mys av bebistiden!
Åh gud vad gott!!!
Jaa supergott verkligen 🙂
Hej måste man ha kokosolja
Hej! Tror du att det går att byta ut rismjölet mot antingen bovetemjöl eller majsmjöl? Kraaam 💞
Hej! Tyckte jag hörde dig prata om pepparkaksbröd på insta som du skulle lägga upp recept på, var det jag som hörde fel eller är det någonting som kommer? Blev så himla nyfiken på ett veganskt sånt recept. Det här ska jag iaf definitivt testa 😃
Det är helt rätt, det kommer lite närmare jul bara 🙂 Helt galet gott verkligen så du måste prova det då, haha <3
Hej! Vad är det för vaniljpulver du använder? 2 tsk låter väldigt mycket, det är ju nästan en hel burk om det ska vara riktigt vaniljpulver, stämmer det verkligen? 😅
Ida! Så glad att jag hittat till dina recept, lite nytt tänk för mig, och ny kunskap, och bra resultat blir det🙂
Du, jag har också använt det här glutenfria bananbrödet som grund (bara uteslutit vaniljsmaken) och blandat i lättgroddade gröna linser i smeten (funkar med mycket🙂) och brödet håller ihop.
Tog i lite ljus soja också, gillar den smaken.
Mm så gott!
Och mycket nyttigt😄
Hej,
Det står att det är glutenfritt bananbröd är det då det glutenfria havremjölet som ska användas? Hittade två olika , ett vanligt och ett det stod glutenfritt på.
Med vänlig hälsning,
Linda