Annons
Annons


FAVORIT ÖVNINGAR FÖR RUMPAN


traning-ida-warg

God morgon vänner! Har fortfarande träningsvärk efter måndagens ben och rumppass jag körde! Har tränat på ganska bra med styrketräningen nu det senaste då jag fått ny motivation till den. I måndags körde jag några favoritövningar jag inte gjort på länge vilket alltid slutar i träningsvärk. haha.

Annons

SQUATS MED VIKT I CABLE CROSS

squats-rumpa-ovning-traning-ida-warg

Den här övningen har jag kört ganska mycket under hösten och jag älskar den! Får mycket bättre kontakt med baksidan och rumpan än om jag kör squats med stång. Har ni testat denna? 

HÖFTLYFT MED SKIVSTÅNG

hoftlyft-rumpa-ovning-ida-warg

OMG säger jag bara. Den här tar så galet mycket i rumpa och baksida på mig och det är den här som har gjort så jag har grov träningsvärk! Har inte kört den på ett tag då det aldrig finns en ledig stång eller yta men i måndag så jäklar! Många undrar hur man kommer under stången och det är inte svårt alls om ni har höga vikter som på bilden. Då är det bara att krypa under när stången står på marken. Sedan har jag vikt en matta att ha på fiffi som skydd då det annars kan göra lite ont. För att få kontakt med rumpan i denna övningen är det viktigt att komma högt upp med höften och knipa ihop rumpan.Brukar även pessa ner hälarna i marken för extra kontakt. 

MARKLYFT

marklyft-ida-warg-traning-ovning

Det var typ 1,5 år sedan jag gjorde ett marklyft senast. Pinsamt men sant! Det beror också på att stången alltid är upptagen och jag inte orkar vänta men även på lathet! Haha det är så jobbigt men oj så bra! Den här övningen är nog den övning som aktiverar mest muskler i kroppen samtidigt. Rygg, armar, händer, ben, rumpa, core… ja allt! 

Körde fler övningar men de ovan är några favoriter jag kommer fortsätta ha i mitt träningsprogram ett tag framöver. Kroppen vänjer sig ju snabbt så bra att byta ut övningar lite då och då även om det resulterar i träningvärk 🙂

Jag tänkte på det där med träningsinlägg i bloggen. Har ni några önskemål på inlägg om just träning ni vill se framöver? Puss, Ida

11 kommentarer till “FAVORIT ÖVNINGAR FÖR RUMPAN”

 1. Hej Ida,

  Det hade varit intressant hur du själv lägger upp din träning. Lägger du upp ett träningsschema? Eller bestämmer du pass dagen du vaknar? Eller improviserar du när du väl kommer till gymmet? 🙂

  klem!!

 2. Hej Ida!
  Jag skulle verkligen uppskatta ett inlägg där du ger tips på hur man blir starkare i marklyft. Just nu tar jag 85kg, men siktar på 100 kg. Vilka övningar och hur ska jag lägga upp passen för att nå mitt mål?:)

  1. Men varför frågar du henne om marklyft? Hur ska hon kunna ge tips på det tror du, särskilt som det var 1,5 år sedan hon gjorde det sist? Du kan nog ge henne tips istället tror jag.

 3. Hej! Vilka mineraler, vitaminer och andra kosttillskott tar du? Kan man blanda inflation med andra kosttillskott? Och sen undrar jag om man tar en samling med mineraler just för veganer, kan man då ta multivitamin och multimineral också? Och ta inflamino (som ju också innehåller en järn, zink osv) Skulle vara så tacksam om du hinner svara.. Det är en sådan djungel av kosttillskott..

  Jag är vegan och äter ungefär som du. Jag har köpt B12, D-vitamin, Zink och Järn. Kan jag ta dessa ihop med multivitamin och multimineral samt inflation?
  När på dygnet bör man ta dessa (tänker om det motverkar varandra). Bör man ta kalcium, Selen eller något annat?

 4. Hej idag! Såg att ni på welloteket fått in tonys choklad. Och jag undra om de är veganska? samt om alla mörka choklader veganska?

  Du är grym! Så inspiratör och en sån glädjespridare! You go girl..

 5. Ååh vad roligt med detta inlägg då mitt största fokus ligger på rumpan! Jag skulle älska ett inlägg med teknik på de vanligaste övningarna, alltså viktiga saker att tänka på! 🙂 GOD JUL

 6. Hej,
  Härlig blogg! Framförallt intresserad av träning! Hade varit kul att se en video hur du gör squats med cablecros.
  Kram Julia

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar