Annons
Annons


EFFEKTIV RYGG OCH BENTRÄNING


rygg-traning-4rygg-traning-3rygg-traningrygg-traning1rygg-traning-2

God morgon älsklingar! I söndags körde jag dubbelpass och det känns i rygen vill jag lova. Underbart! Körde ett pass där jag höll fokus på rygg men blandade även in rumpa/baksidalår. Jag kommer köra någon rump/benövning i varje pass eftersom ju mer jag kör desto lättare är det att hitta kontakten med baksida/rumpa i mina riktiga benpass.

 1. Uppvärmning 10 min power walk 15% lutning
 2. Superset: 15 reps latsdrag med brett grepp + 10 enbens benpress X 4
 3. Superset: 15 sittande rodd + 15/sida enbenshöftlyft X 4
 4. Triset: 10/sida enarms latsdrag + 12 svärdet + 12 inner core övning X 3
 5. Supeset: 10 ryggresningar + 10 jorden runt på boll (Övningen ni kan se på bilderna ovan) X 3

*Superset = 2 övningar i rad utan vila. *Triset = 3 övningar i rad utan vila.

Annons

Som ni ser så körde jag massa superset och triset. Det är väldigt effektivt och perfekt om man har ont om tid och vill få upp flåset lite. Gillade verkligen det här passet och kände att jag fick riktigt bra kontakt med både rumpa och rygg. Har ni någon favoritövning för ryggen ni vill dela med er av? Puss, I

 

 

 

9 kommentarer till “EFFEKTIV RYGG OCH BENTRÄNING”

 1. Jag älskar ju pullups, sen jag tog hjälp av PT hur jag skulle klara min första strikta pullup så har jag fått mycket bättre kontakt i ryggen och det är jättestor skillnad när jag kör latsdrag numera. Jag gillar att köra latsdrag i cable cross, den tar bra – testa den 🙂

  1. Ja pullups är grymma och så galet jobbiga! haha. Blev riktigt duktig på dem i våras men har tappat dem nu så dags att börja jobba upp dem igen 🙂

 2. Hej Ida 🙂 Hur håller du dig från att bli sjuk? Jag har problem med sköldkörteln så blir ofta sjuk fast jag får rätt dos av levaxin 🙁 Äter du nått bra kosttillskott som du kan tipsa om? Hälsning Johanna

  1. Hej Johanna! Jag äter bra mat regelbundet, sover och tar flera olika tillskott. Kan skriva ett inlägg om det inom kort vilka kosttillskott jag tar 🙂 Kramis

 3. Hejsan!

  Jag känner att jag måste be dig om råd, det är såhär att jag tränar regelbundet 5 gånger i veckan på gym sedan 2 år tillbaka ungefär, fick ta en paus pga allvarlig skada i axeln, och två med bara powerwalks på 1 timme 40 minuter i skogen, jag märker att jag gått ner i vikt vilket är mitt mål och jag går efter kläder (kan nu ha en kjol från gymnasiet då jag faktiskt var någorlunda smal i storlek 42).

  Men i helgen när jag var på gymmet så satt jag i en benmaskin då en äldre man helt plötsligt säger till mig: Du borde pröva lchf och pratade massa om det, jag förklarade att jag märker att jag går ner av att äta nyttigt och varierat och tränar regelbundet. Då svarade han mig: Ja men i vilket fall som helst så behöver du ju gå ner i vikt.

  Och trots jag är sedan unga år van vid elaka kommentarer om min kropp så sved den där kommentaren rejält. Det var precis som om att jag måste övertyga den där dumma gubben om att jag faktiskt klarar av att gå ner det sista utan den där idiotiska dieten. Jag trivdes rätt bra i min kropp till han sa det där för jag ser skillnaden och känner den, men jag blev osäker på min viktnedgång trots jag byggt upp mig själv bra efter tiden i LA.

  Saken är den att jag har kämpat mot övervikt sedan jag var 14 och gick ner på mindre än 2 år över 50 kg och utvecklade anorexia (till stor del för att min farmor och ”pappa” drev mig till det med tjat om att man aldrig kan bli smal nog och pressade mig till att gå ner vilket gjorde att jag tappade kontrollen rejält).

  Men på senare år har jag hittat en så kallad balans, jag går inte upp i vikt utan ner eller håller vikten jag har just då, jag äter 3 huvudmål per dag och två mellanmål, jag har 1 ätar-dag då jag unnar mig lite lösgodis eller mörk choklad i veckan och pepsi max. Jag trivdes faktiskt med mig själv och tänkte bara dagarna tidigare att fan vad långt jag kommit, på detta året har jag flyttat till LA, pluggat där 6 månader och nu Stockholm för att plugga 1 år och jag känner mig rätt okej i min kropp. Men den kommentaren raserade allt jag byggt upp, jag vet att jag har lite till att gå ner i vikt innan jag är nöjd själv men den där kommentaren gjorde faktiskt så ont.

  Min fråga till dig är hur är bästa sättet att lägga upp träning och kost när man vill gå ner lite till?
  Jag kör mage/rumpa/ben 3 gånger i veckan och armar/rygg 2 gånger då jag har problem med min axel och tungt/få reps 4 veckor för att sedan ”chocka” med lättare vikter och fler reps per set. Jag äter otroligt bra skolmat, min skolas grund är vegetarisk mat även om det finns köttalternativ så väljer jag oftast det vegetariska alternativet, det finns en stor salladsbar med nyttiga röror att ha till också att välja på utöver bas-maten så jag kör med mer bönor/grönsaker än kolhydrater som ris/pasta tex. Mellanmål brukar variera från kvarg med nötter/bär till riskaka(fiber) med naturligt jordnöttsmör på eller light creme cheese. Äpplen har jag också köpt och frysta vindruvor kan jag ha till några stycken om jag äter riskaka.

  Jag brukade köra styrka och sedan gå en promenad på nästan 2 timmar efter varje pass men eftersom jag nu ska börja jobba 4 gånger i veckan måste jag ha effektivare träning eftersom jag då kommer jobba 4 timmar och sluta vid 7 och pga skolan hinner jag inte träna innan. Mitt största problem är det att jag känner att jag minst måste köra minst 1 timmes cardio per träningspass. Jag äter aldrig skräpmat eller fika utan lagar all mat från grunden och på morgonen blir det alltid fiber-gröt med färska bär/nötter, jag tål tyvärr inte havre eller mjölk gjord på nötter för då reagerar min mage genom att bli uppblåst så jag kör med laktosfrimjölk, äter bara grovt bröd när jag äter det och inga snabba kolhydrater alls.

  Om man vill köra effektiv träning och gå ner i vikt, hur mycket cardio ska man då köra? För det är min akilleshäl, jag vet inte vad som är tillräckligt och överdriver lätt, mycket beroende på min sjukdomshistoria, och jag är medveten om det, jag tänker inte hamna där igen. Men jag känner att jag behöver råd och jag har inte råd med en PT eller att köpa kostscheman då jag är student och ska klara mig på 3000:- varje månad efter räkningarna är betalda.

  Hoppas du kan hjälpa mig, tack för all inspiration du ger oss som är lite vilsna i träningsdjungeln

 4. Jag älskar chins och latsdrag! Breda och smala med olika grepp, älskar att det går att variera.
  Och som svar på din fråga i senare inlägg, jag gillar verkligen när du skriver ut dina pass och hoppas att du fortsätter med det 😀

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar