Annons
Annons


DET HÄR MED ALKOHOL


IMG_7769.JPG

Foto: Eero

Idag mina vänner kom ett nytt avsnitt av podden upp och jag och Viktor pratar om vår syn på alkohol och droger. Jag vet att det alltid blir starka reaktioner på det här ämnet och om man som mig väljer att oftast vara nykter så får man ta så otroligt mycket skit.

Annons

In och lyssna på avsnittet HÄR och skicka era frågor om ämnet till [email protected] så ska vi besvara så många vi kan i nästa avsnitt. Puss, I

7 kommentarer till “DET HÄR MED ALKOHOL”

 1. Du är så fin som delar med dig av allt trots att man (tydligen) kan få hur mycket skit som helst. Jag förstår inte när vi ska lära oss att man KAN tycka olika och det farliga är att inte ta HÄNSYN istället för att trycka sina åsikter i andras ansikte. Ödmjukhet (som du har) kommer man så långt med!

 2. Hej Ida,

  Tack för inspirerande blogg och för att du tar dig tid att svara på många av oss läsares frågor.

  Jag har en fråga kring ett ämne som jag är säker på att du många gånger tidigare har fått ältat med dina kunder och läsare. Jag undrar nämligen om man vid en viktnedgång i fettmassa förbränner fett på de ställen man tidigare samlat på sig ett extra ”kärlekshandtag? Jag har under det senaste året börjat uppleva att jag fått extra mycket fett runt magen vilket jag mår väldigt dåligt över. Det frustrerande är att detta är någonting jag sedan tonåren verkligen försökt motarbeta. Det allra flesta veckorna tränar jag 3-5 dagar (mest styrka men även kondition) och jag är relativt noga med min kost. Undviker exempelvis att äta vitt bröd och halvfabrikat. Godis och läsk existerar inte i min värld. Jag är alltså redan från början livrädd att gå upp i vikt men ändå växer magen. Det ända jag kan göra är att bli ännu striktare när det gäller mina kostvanor och öka träningsmängden. Jag är dock rädd för är att jag då, istället för att bli av med bukfettet, förlorar fett på andra ställen där som kvinna faktiskt vill ha lite kurvor, exempelvis brösten. Därför undrar jag om du tror att det finns en risk att det kan hända och hur skulle du råda mig att undvika detta problem men samtidigt bli av med ölmagen?

  Med vänliga hälsningar
  Maja

 3. Otroligt bra avsnitt i podden! Blev riktigt inspirerad till att göra som du gör med alkohol, att välja sina tillfällen och avstå från det när man själv känner för det. I mitt kompisgäng är det otroligt mycket grupptryck och jag känner mig ofta påtvingad att dricka alkohol fast jag egentligen hade valt att inte göra det. Det är starkt av dig att avstå! Jag kommer i fortsättningen att avstå när jag själv tycker att det känns rätt och skita vad alla andra säger!

  1. Men åh tack vad glad jag blir att höra! Det där med alkohol är ett känsligt ämne och sååå många blir provocerade men stå på dig! Kramar <3

 4. Hej! Det kändes skönt att ni tog upp alkoholbiten, valde själv bort alkoholen för ca 1-2 år sedan. Det har blivit mycket bättre med hälsan och psykiskt. När jag drack så handlade det mer om att bli full än att njuta över ett vinglass med kompisarna.

  Det ända jag kan tycka är jobbigt är när mina nära och kära säger: Du är ju så rolig när du är full!
  Du har väl inga problem? Du tänker väl för mycket. Tror du inte att du skulle kunna kontrollera det bättre nu när du har blivit äldre?

  Det är några av de kommentarerna jag får höra när det är dags för fest. Jag var jätte nära och dricka ett glas vin med min bästa vän. Men jag lät bli! Det är jag tacksam över nu.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar