(Innehåller reklamlänkar till Welloteket)
Godmorgon älsklingar och glad måndag! Det här bananbrödet är verkligen det godaste jag gjort! Blir så saftigt, smakar som mjuk pepparkaka och består bara av nyttiga saker. Ni bara måste prova detta! Har bakat det så många gånger de senaste veckorna och det luktar så juligt i hela lägenheten. Perfekt att baka detta om man har lite övermogna bananer hemma för ju mognare bananer desto bättre. Jag brukar slänga ihop detta om jag får besök då det är så lätt. Har ni inte testat så måste ni och gillar ni inte pepparkakssmak så är det bara att köra utan.
Ingredienser:
3 stora, övermogna bananer (drygt 400g)
1 1/2 tsk vaniljpulver
0,75-1dl mandelmjölk (eller valfri mjölk)
0,75 dl agave
1 1/2 msk vinäger
1 tsk bikarbonat
6 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5,5dl glutenfritt havremjöl
1 msk kokossocker (valfritt)
Gör så här: Mosa bananerna och blanda med vanilj, mjölk och agave i en burk. Blanda sedan resten av ingredienserna i en annan burk och häll sedan ner den blöta mixen och blanda ihop till en smet. Smörj en brödform med kokosolja och häll ner smeten. Baka i ugnen i 175 grader i 33 min och stäng sedan av ugnen och låt brödet stå i ugnen (utan att öppna luckan) i 10 min till. Ta ut det och låt det svalna innan du skär upp. Jag serverade med cream cheese, smör, hallonsylt och jordnötssmör men jag tycker det är galet gott att äta bara som det är!
åh jag älskar dina härliga recept!!
alltid så gott, dock ser denna lite torr ut men det kanske det inte är.
Ska testa, måste testa helt klart.
Nej alltså nej absolut inte torr. Du måste testa! Se till att ha mogna bananer bara 🙂
Detta recept gav jag till mamma för ett tag sen.
Hon gjorde denna igår till första advent och det var supergött 😃
Hon sa det att det är inte sista gången hon kommer göra detta 🙂
Vad roliigt att höra, det blir verkligen succé hos de flesta, haha!
Kan man byta ut havremjölet mot något annat mjöl? Typ mandelmjöl och/eller kokosmjöl?
Tror inte det blir lika gott. Kanske till vetemjöl eller rismjöl. Brukar bli mer kompakt med mandel och kokos
Hej! Vad är det för slags vinäger? 🙂
Vad är det för vinäger du har i :)?
Detta ska jag prova! Men måste man ha vinäger i? Vad för vinäger Såfall?
Kör du på grill eller varmluft? För 175grader på min gamla ugn utan varmluft gjorde inte riktigt brödet klart. Men blev såklart jättegott ändå!
Hej! Jag har ätit MSM nu ett tag i kapselform och nu är det snart slut och dags att köpa nytt. Är det bättre att äta det i pulverform? Är det någon skillnad? 🙂
Gud ser himla gott ut, maste hitta pepparkakskrydda i England bara sen blir det till att prova! 🙂
Valdigt fin blog btw!
Varmluft eller vanlig ugn? Ska testa, ser & låtet supergott!!
Tack för receptet! Jättegott 🙂