Annons
Annons


DET ÄR OKEJ ATT MOBBA MIG FÖR JAG ÄR SMAL, SNYGG OCH SEXIG


Igår deltog jag i en debatt i Partiprogrammet på Aftonbladet och jag är fortfarande upprörd. De bad mig komma dit för att säga 2 meningar om det så kallade ”lår gapet” som många tjejer eftersträvar (vilket jag tycker är galet) men istället försökte de sedan måla upp mig som boven till att träningshetsen som pågår nu och att sådana som mig bidrar till ätstörningar.

Annons

När de började prata om Kickstart och hur snygga och sexiga vi är som är med där så började det koka i mig, varför ens ta upp vårt utseende? Spelar det någon roll hur vi ser ut? Bara för att man är snygg, smal och sexig, ska man inte få ha mål med sin träning då?

Att vara smal är inget mått på att man är varken hälsosam eller vältränad vilket folk verkar tro och vet ni, smala människor behöver träna lika mycket som överviktiga människor. Hade vi varit 4 fula och överviktiga tjejer hade vi inte ifrågasatts över huvud taget utan hyllats. Det tycker jag är så fel! Att kritisera smala människor verkar vara helt OK och det stör mig! När jag var liten var jag riktigt liten och väldigt smal och ville inget hellre än att gå upp i vikt och få kurvor, vilket aldrig hände och jag mådde jätte dåligt över det. När jag var 13 såg jag ut som 8 år och det ska jag säga er var inte alls kul. Jag vet inte hur många gånger jag fick höra, gud vad smal du är! Jag blev jätte ledsen och förstod inte varför det var ok att säga så när när det var tokförbjudet att säga, Gud vad tjock du är till andra?

I alla fall så var deras plan med att ta dit mig igår att Julia skulle köra över mig i slutet men jag svarade inte som de hade planerat och deras planer gick i krasch. De tänkte säkert att jag var en korkad bloggare, vilket gör mig ännu mer arg! De här fördomarna har jag varit med om i hela mitt liv. Smal och vacker = korkad! Vad de inte vet eller ens frågade mig är att jag precis som tjejen i mitten haft ätstörningar. Men VA? Kan en så smal och snygg tjej som jag också må dåligt och ha ätstörningar? Har jag också känslor? Hur är det möjligt, jag måste ju vara superlycklig eftersom jag är smal, för lyckan sitter ju i smalheten? NOT!

NÄ fy på bittra fördomsfulla människor! Jag är så nöjd med min insats. Trots att jag kokade så höll jag mig i skinnet och är så nöjd att de inte kunde trycka ner mig! Att ha utseendemål med sin träning tycker jag är mer än OK och kan vara en riktig motivationshöjare, bara man inte låter det gå ut över hälsan. Att lägga upp selfies på sin kropp som man är stolt över tycker jag också är mer än OK. Är man känslig och stör sig på sådant så behöver man inte följa. Alla har ett val!

Vill ni se debatten så kommer den här…

 [iframe id=”tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/partiprogrammet/article37238.ab?service=embedded&autoplay=false”]

105 kommentarer | Translate


Annons
Laddar