Annons
Annons


DEPRIMERAD? TAPPAT MATLUSTEN? ANTIDEPRESSIVA?


anncelo7

Hej Ida! Jag har ett litet problem. Den senaste tiden har jag inte kunnat bli hungrig. Alltså jag kan känna mig yr,energilös osv och ibland att magen liksom “känns tom” men sen när jag väl äter kan jag knappt få i mig något och känner mig äcklad och illamående av allt. Det gäller även saker jag egentligen verkligen gillar och det spelar ingen roll om det är sött,surt,salt,nyttigt,onyttigt osv. Jag kan inte få i mig något. Det är jättejobbigt och gör även att jag inte vill eller orka träna som jag egentligen älskar. Kan det bero på att jag mår dåligt? Är typ i en depression men har inte varit hos min kurator på väldigt länge så har inte pratat med henne om det här. Ska nog ta upp det när jag ska dit på onsdag iallafall men tänkte om du har något tips? Träning hjälper inte heller. Och vad är din åsikt angående antidepressiva? Har pratat om det i över ett halvår men känner att det kanske är dags att prova nu.. Tacksam för svar. Älskar dig och din blogg också!

Annons

SVAR: Hej och tack snälla för din kommentar ♥ Jag kan bara säga att det är precis så jag också känner när jag är deppig. Jag pratar inte så mycket om det i bloggen men självklart har jag också perioder då jag mår sämre och då tappar jag matlusten, är yr och trött hela tiden för det blir ju en ond spiral när man inte äter. Men jag brukar tvinga i mig mat för gör jag inte det så blir allt bara värre. Jag tycker du ska prata med din kurator men jag avråder starkt till att ta antidepressiva. Kolla istället om du får i dig tillräckligt med vitaminer? Tar du tillskott på D-vitamin? Har du gjort en hårmineralanlys någon gång för att kolla läget hur balansen i vitaminer/mineraler ser ut? Alla är vi deppiga i omgångar och speciellt nu på vintern då vi svenskar inte får så mycket d-vitamin av solen. Så undvik antidepressiva och försök hitta anledningen till varför du är deppig istället? Kramis

53 kommentarer | Translate


Annons
Laddar