Annons
Annons


DÄRFÖR SKA DU ÄTA KORNGRÄS


korngras

Alltså jag har fått så många frågor om alla dessa ”greens”! Vilken av dem är bäst och vad är det för skillnad på dem? Spirulina? Chlorella? Korngräs? Vetegräs? osv. Grejen är att alla är grymma och jag kan inte säga vilken som är bättre än den andra så alla är helt magiska och har så mycket bra egenskaper!

Annons

Jag började att ta chlorella då spirulinan i det läget var lite tufft för mig. Men det är så individuellt och nu älskar min kropp även spirulina. Antagligen hade jag så mycket gifter i min kropp då att det hel enkelt blev för mycket. Nu har jag käkat både spirulina och chlorella ett tag och har börjat blanda ner även Korngräs i mina smoothies. Smakar inte mycket men det gör mig verkligen så pigg och härlig och färgen på detta pulver får smoothien att se magisk ut!

Här kommer några anledningar till varför man ska boosta med Korngräs:
• Starkt basbildande
• Proppfullt med vitaminer & mineraler
• Innehåller alla essentiella (livsnödvändiga aminosyrorna)
• Innehåller B12 som är bra för vegetarianer/veganer.
• Korngräs har en mildare avgiftande effekt än vetegräs och tolereras därför lättare av fler.
• Hjälper till att förnya blodet.
• Avgifta levern
• Stabilisera blodsockret
• Lindra matsmältningsproblem
• Verkar anti-inflammatoriskt.

Korngräs är bra av många anledningar och så lätt att bara lägga ner en tesked i smoothien. Jag använder mig av det här –> Korngräset.

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

13 kommentarer till “DÄRFÖR SKA DU ÄTA KORNGRÄS”

 1. Hej Ida! Tänkte fråga dig, den 3 juni tar jag studenten. Har en ganska bra kropp bara lite överflödigt fett som jag vill bränna bort till dess (alltså träna såklart). Det är ungefär 5-7 kg som jag gått upp. Hade tänkt o gå på en strikt diet tills dess, så har du några tips till mig? Vad för frukost lunch/middag, mellanmål rekommenderar du som är mättande men kalorisnålt? Har 10 veckor på mig. Vet att träningen kommer gå bra, men det svåra för mig är kosten. Vet ej vad jag ska äta för att känna mig mätt o så. Hoppas verkligen att du kan hjälpa mig!

  1. Hej fina du och vad kul! Jag rekommenderar inga snabba dieter över huvud taget för de funkar inte. Se till att träna regelbundet och äta ren bra mat regelbundet (ingen svält) så kommer du att gå ner till en hälsosam vikt och du kommer få resultat även på 10 v. Kolla in mina recept här på bloggen på lunch, frukost och mellanmål så får du lite tips 🙂 Proteinpulver brukar vara toppen att boosta med i smoothies eller vara som shake så du håller dig mätt länge. Du kan hitta olika proteinpulver här –> http://welloteket.se/kategori/sport-traning/protein/

   Kram

 2. Hej! Har du något bra tips på kosttillskott/greens/annat pulver etc som kan vara bra att ta efter resor? Min kropp brukar ofta hamna lite i obalans under tiden/efter då det blir en del kostomställningar för mig när jag är borta. Så skulle vilja hjälpa kroppen att komma tillbaka lite lättare bär jag väl är hemma :).

 3. Bra inlägg, jag älskar såna inlägg som lär mig lite mer om vad allt är bra för, det är så svårt att hålla reda på allt som finns.

  Men du, MSN som är så bra, hur tar du den? I vatten? eller smoothie? Går det bra att ta den i smoothie eller ”försvinner” ämnena då typ, eftersom det är så lite man verkar ta?

  1. Men åh tack finis vad kul att höra 🙂 <3 Stoppa inte MSM i din smoothie för det kommer förstöra den goda smaken. haha. MSM är inte gott så mitt bästa tips är att shotta den med lite vatten bara. Då går det snabbt 🙂 Kramis

 4. Hej Ida! 🙂 Jag läser din blogg då och då har börjat kika på din Youtubekanal och du inspirerar verkligen 🙂
  För ett tag sedan tänkte jag att jag skulle testa Vetegräs i mina smoothies för jag hört att det ska vara så bra, sen nu fick jag hem även en påse Spirulina och jag tog en matsked i en smoothie (då det stod rek 1-2 msk per dag). Men nu har jag läst lite här och där att man kan må dåligt av det?? Och man kan få biverkningar men vilka är dom?
  Så vore tacksam om du hade några bra svar på det samt vad är skillnaden egentligen på Spirulina och Vetegräs? För på förpackningarna står nästan samma innehåll..
  Kram!

  1. Hej och vad kul att höra 🙂 <3 Ja greens som spirulina, chlorella, korngräs mm kan ge utrensnings symptom som ex ont i huvudet, ont i magen, hård eller lös i magen, finnar mm. Men det brukar gå över efter 1-2 veckor. Bäst är att trappa upp dosen så börja med 1/2tsk och öka sedan. De är bra båda så bäst är att växla mellan dem 🙂 Kramis

 5. Hej! B12 i bl.a spirulina är tyvärr inte aktivt, dvs inget vi kan utvinna b12 ur. Däremot lagras överskott av vitaminet i levern vilket gör att vitaminbrist kan uppkomma efter ett par år efter man uteslutit animalier.

 6. Hej Ida! Jag är i en period just nu när jag är väldigt trött, hängig och inte orkar göra någonting. Vet du något jag kan göra för att bli piggare och mer fokuserad? Förutom att träna för det gör jag redan, 3 gånger i veckan. Vet att du har bra koll på pulver och frön så om det finns något sådan man kan ha ner i typ smoothie så skulle jag vara jättetacksam om du kunde tipsa om något. Kram

 7. Hej
  Jag började ta chlorella för några månader sen och det gick jättebra i 2 veckor sen blev jag sjuk en dag efter intag och mådde sjukt illa och kräktes. Kopplade det inte 100% till chlorella först men så tog jag chlorella igen och blev sjuk direkt. Blev lite ledsen för jag mådde ju så bra först av chlorella. Vet du varför det blir så? Tog pulver chlorella.
  Kram från Mathilda

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar