Annons
Annons


BANANBRÖD / BANANMUFFINS – RECEPT


IMG_7403.JPG

Det här kan vara en av de fulaste och mest misslyckade bananbröd/muffins jag gjort men jag kan då säga att det är en av de godaste! Haha och kommer definitivt göra dem igen. Jag tror mycket det berodde på de dåliga muffinformarna jag hade för smeten fastnade.

Annons

Nästa gång ska jag testa med muffinsforma i plåt. Här kommer i alla fall receptet och de här passar perfekt att ha till kaffet eller som mellis.

Here´s a recipe on banana bread/muffins. They were completely unsuccessful but I think it was because of the bad muffin fold I used. Next time I will use muffin folds in metal. My banan muffin were not good-looking but they were the tastiest I´ve done. Here is the recipe.

2 mosade bananer // 2 mashed Bananas
3 matskedar chia frön <– LÄNK // 3 tbsp chia seeds
1 matskedar honung // 1 tbsp honey
1 tesked vaniljpulver // 1 tsp vanilla extract
1 tesked bakpulver // 1 tsp baking soda
1 nypa havssalt // 1 pinch of sea salt
0,75 dl glutenfritt mjöl (jag blandade mandelmjöl och bovetemjöl) // 0,75dl glutenfree fluor (I used almond flour and buckwheat flour)
1 matsked kokos olja <– LÄNK //1 tbsp coconut oil

Gör så här: Mixa chiafröna med 0,5 dl vatten och sätt åt sidan i 20 min. Mosa bananerna och blanda ner resten av ingredienserna och även då chiafröna och fördela i muffinformar. In i ugnen på 175 grader i ca 30-40min.

Mix the chia seeds with 0,5dl water and set aside for 20min. Mash the bananas and add he rest of the ingredients including the chia seeds. Pour into muffin molds and bake for 30-40min in 175degrees. 

 

22 kommentarer till “BANANBRÖD / BANANMUFFINS – RECEPT”

 1. Hej Ida!
  Grym blogg du har. De här muffinsen verkar smärrigt goda! Tänkte kolla byter du ut vanligt socker mot honung?
  Kram Anki

  1. Hej Anki och tack snälla! Ja det skulle man kunna säga att jag gör 🙂 Använder aldrig vanligt socker utan byter det mot honung, dadlar eller annan naturlig sötning 🙂 Kram Ida

 2. Det verkar gott! Finns det någonting att ersätta chia frön med? Jag gillar att det här receptet har mer lättillgängliga, och därmed inte så dyra, ingredienser. Ska försöka mig på det imorgon.

 3. Hej fina Ida!
  Tycker du har så bra blogg med en bra blandning av träningstips, recept och privatliv. Det som jag skulle vilja ha mer av är tips på övningar, gärna med fria vikter!!!
  Jag skriver denna kommentar med största syfte att ställa denna fråga; om man är ojämnt stark, hur ska man träna då? T ex, min vänstra triceps är starkare än min högra, ska jag köra samma vikt på båda eller ha mer på den vänstra? Det känns som att jag tränar fel om jag har samma vikt pga bygger som jag förstått det uthålliga muskler på den vänstra då och ”biffigare” på den högra. Snälla svara!
  Plus, röstade på dig i veckorevyns bloggtävling. Heja dig! Kram

  1. Hej Fanny och tack snälla för din kommentar och din röst! Betyder så mycket <3 Jag svarar på din kommentar i ett inlägg inom kort så håll utkik. Kramis

  1. Ja så gott och bra alternativ till ägg. Bra inlägg, funderar själv på att gå över till att äta mer vegetariskt/veganskt 🙂

 4. Hej ida! Grym blogg 🙂
  jag undrar bara vad skillnaden är på holistic inflamino och risproteinet? Jag har en väldigt känslig mage som svullnar upp av all mat i princip.

 5. Hej Ida! Vill bara börja med att säga att jag verkligen gillar din grymma blogg 🙂
  Sedan har jag en fundering. Har du några bra frukost tips till mig? Jag har som hamnat i en svacka känns det som där det bara känns tråkigt att äta frukost och jag har ingen motivation så det blir mest mackor med smör och ost. Som jag vet inte är bra att äta varje dag till frukost. Skulle verkligen bli glad om du har något tips 🙂
  kram!

  1. Hej Lisa och tack snälla du <3 Jag själv föredrar havregrynsgröt med skivad frukt eller bär + ägg. Det håller mig mätt länge och ger bra energi till träningen. De dagar då jag inte alls känner fr frukost blir det någon god smoothie. Det är både lätt och gott att ta till sig på morgonen 🙂 Kramis

  2. Hej!
   Tips är att göra havregrynsgröt på havregryn och nåt proteinpulver på kvällen innan och lägga detta i en matlåda i kylen över natten. På morgonen är det superenkelt att toppa med tex bär, frukt, frön osv och ta med sig. Proteinpulver finns ju i en mängd smaker, så det blir variation i oändlighet och man startar dagen med både kolhydrater, protein, fibrer och vitaminer!

 6. Jag älskar att få recept av dig! 🙂 Inte bara för att allt verkar gott och nyttigt utan jag tål allt! vet du hur ovanligt de är för den som är glutenintolerant & laktoskänslig?! 😀
  Så ett jätte tack!

  1. Åh vad kul att höra 🙂 Jag vet hur det är, oftast är det alltid något som man inte tål men här i min blogg är det helt mjölk och glutenfritt och fler recept kommer 🙂 Kramis

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar