Annons
Annons


AVUNDSJUKA OCH MISSUNNSAMHET


God morgon älsklingar! Frågade er vad ni ville ha för inlägg på onsdagar och fick då massa bra tips så tänkte att jag varierar lite mellan era förslag. Ett av förslagen var ”Veckans tanke” så jag kör ett sådant inlägg idag då jag haft en tanke den senaste veckan som inte vill lämna mig. Den handlar om avundsjuka/missunnsamhet.

Annons

Jag har ju berättat både här på bloggen och på min youtube att jag ska släppa en låt. De flesta har varit så peppande och glada men sedan har jag ju även fått några negativa kommentarer som var väntat bla. den här…

”… Vi vet att du kan dansa men borde du inte låta en person som har krigat för sång och musik hela sitt liv få chansen istället för att du får den bara för att du har en youtube kanal. Du som har dansat större delen av ditt liv, vad anser du om personer som aldrig dansat tidigare skulle ha tagit din plats i ex. Floor filler bara för att den hade ett hyfsat känt namn. Skulle förmodligen inte kännas helt okej? Nog för att när de gäller Svea är de ju så musikbranchen ser ut och de är därför de inte går så bra för Sverige på internationella scener, förutom för en viss Sara. Men min poäng är, när folk som krigat för nått hela livet blir överkörda av nån som är på typ Hellströms nivå känns de ju som att dina tittare är värd mer.”

Jag blir inte alls ledsen när jag läser den här men jag kan verkligen inte förstå? Jag och personen som skrivit kommentaren tänker helt olika. Det uppstår så många situationer varje vecka där jag skulle kunna tänka exakt lika dant fast i andrasituationer ex. varför får den personen samarbete med det företaget när jag drömt hela livet att få göra det? Varför får den youtubern mycket mer views när jag krigat och kämpat och gör bättre videos? Varför tjänar inte jag lika mycket pengar som den personen då jag jobbar mycket hårdare? osv.

Hade jag tänkt så här så hade all min energi gått åt till att gå och vara missunnsam på andras framgång + att man också går och bär på massa negativ energi. Visst kan jag tycka ibland att jag förtjänar ett jobb mer än någon annan men istället för att lägga massa energi på att vara missunnsam så brukar jag kolla på vad den personen som lyckats gjort för att få jobbet och inspireras istället. Även om jag inte gillar personen som fått jobbet istället för mig så har personen antagligen gjort något rätt.

Sedan så finns det inte bara plats för en person. Bara för att jag ”får chansen” så betyder det inte att jag tar din plats. Jag tycker nästan tvärt om. Lyckas en annan person måste ju det betyda att jag också kan lyckas. Det visar ju bara på att möjligheten finns. Sedan så var det inte så att jag fick denna chans bara för att jag håller på med youtube. De som gör musiken fastnade för mig, gillade min röst och vi klickade. Jag har fått många musikerbjudanden de senaste 10 åren men aldrig hoppat på då det inte känts rätt. Jag älskar sjunga, dansa och uppträda och har lagt enormt mycket tid på det genom mitt liv så jag tycker jag förtjänar det här alla gånger. Muisken kommer enbart vara en rolig grej för mig precis så som dansen var. När dansen gick över till något som inte var kul längre så slutade jag och så tänker jag med allt i mitt liv.

Sedan så betyder inte en stor youtubekanal att man lyckas med musiken. Man måste leverera för att lyckas. Är låten dålig kommer folk inte lyssna på den bara för att jag har en youtubekanal. Så lätt är det inte tyvärr!  Jag kommer släppa låten och gillar folk den så gillar de den. Jag älskar den och hade Såå kul när vi spelade in och det är värt allt. Hade någon fått min plats i Floor Filler så hade ju det varit för att den personen förtjänade den mer. Det hade varit tråkigt men då är det ju bara bita ihop och kämpa mer. Nej jag köper inte alls det resonemanget men jag kanska har helt fel? Jag tycker det är mycket bättre att hålla fokus på sina drömmar och mål än att lägga fokus på att andra inte är värda sin framgång.

Vad tycker ni? Hur tänker ni? Berätta gärna nedan 🙂

 

 

 

14 kommentarer till “AVUNDSJUKA OCH MISSUNNSAMHET”

 1. Håller helt med dig!

  Dessutom finns det inte plats för bara EN att lyckas, alla kan lyckas. Det är så lustigt det där, men verkar som att många tror att det finns X antal platser i den såkallade ”att lyckas rutan”. Den är otalig.

  Precis som du säger, det är ju bättre att inspireras av andra och fortsätta kämpa!
  Livet är ju inte alltid ”rättvist” heller, ibland kommer någon glida in på en räkmacka och det är väl härligt att allt inte måste vara en kamp jämt. Tror att personerna i fråga som missunnar och känner avundsjuka, antagligen inte själva hade tackat nej till något dem drömt om, bara för att det finns andra i ledet som vill det mer.
  Och dessutom hur mäts det där, att andra vill mer. Ingen vet väl hur mycket du vill göra musik och hur mycket du drömt om det.

  Tycker det är fantastiskt inspirerande att du bara kör Ida! Heja dig!!!

  Kram!

 2. Alltså jag tappade hakan lite när jag läste den där kommentaren du fått. Jag menar, så de som har ett känt namn har inte samma rättigheter att leva ut sitt liv som vi andra ”dödliga”? Bara för att man har ett känt namn, en känd blogg/sociala medier så har man väl samma rätt som alla andra att få leva ut sitt liv! Det var det dummaste jag har hört. Visst jag hänger med i känslan skrivaren har, att det känns surt och orättvist att hon som förmodligen talar ur sin egna erfarenhet, fått kämpa, kämpa och kämpa utan framgång medan du glider in på bananskal enl henne. Men varför glömmer folk det kämpandet man gjort med bloggen, med youtube kanalen, med social medier och att bygga upp ett företag. Det är ju det kämpandet som fått en att komma dit man är, ett steg närmare sina alla drömma och mål.
  Jag tycker inte att man ska sitta och fokusera på vad andra har i en negativmening som avundsjuka utan man ska unna alla sin egen lycka och vill man ha något själv så är det väl bara att fortsätta kämpa. Alla vet att livet är kämpigt, består av en kamp och strid med alla konkurenter därute. Kämpa, ge inte upp och gör det som får dig att vara lycklig. <3

 3. Precis så! Den personen lyckas antagligen inte eftersom hon/han fokuserar på fel saker i livet. I vart fall är hon/han knappast lycklig. För vad är att lyckas? Det är för mig att vara lycklig och glad. Sedan spelar det inte så stor roll varför, bara för att framgång ofta jämställs med att synas, tjäna mycket, leva på ett visst sätt etc är det sällan vad som ger inre lycka (möjligen tillfällig eufori). Gissar att du är minst lika glad under tiden du övar, tränar och sjunger som när eller om du ser att många människor har lyssnat på din låt. Om ens egen lycka hindras av inre begränsningar, såsom att vara missunnsam och avundsjuk, har personen i fråga att jobba på sin egen attityd till livet. Vi får hoppas att hon/han inspireras av att tänka annorlunda av ditt inlägg 😉

  Fö; jag tycker om dina träningstips i bloggen där vi ser i rörlig bild. Jättebra tips!!

 4. Unnar dig all lycka och framgång och inspirers av dig! Tråkigt att personer som dessa får yttra sin missunsamhet hur som helst men jag tycker du bemöter den bra och hoppas personen får sig en tankeställare att ändra sitt mindset för att lycka med saker/må bättre 🙂

 5. Håller med dig här! Tråkigt att svenska avundsjukan och janten måste visa sig så fort det går bra för någon. Är väldigt glad för din skull och tycker att det ska bli spänannde att höra låten och se videon! =) För övrigt är ju Sverige en av världens främst musikexportörer, det går bättre för svenska artister internationellt än för väldigt många andra. Och det går ju inte att bara tänka internationellt heller, den svenska marknade är ju värdefull som bara den också =) Mer glädje för varandra, pepp och unna varandra framgång tycker jag <3

 6. Kör ditt race Ida! Tyvärr så finns folk som är avundsjuka och så fort det går bra för någon då kommer deras rätta jag fram. You go girl!

 7. Först, grattis och kul att du får chansen 🙂

  Jag förstår inte varför man inte kan glädjas åt att andra jagar sina drömmar och kan få dem uppfyllda. Jag tänker att de som har drömmar som de verkligen brinner för kämpar och sliter för att komma så långt som möjligt. Inget vet vad andra går igenom för att nå dit de gör och vi kan inte döma någon som når sin drömmar för att inte kämpa lika lite som vi kan säga att andra har så lätt för saker, vi vet inte vad de går igenom. Använd de som når sina drömmar som inspirationskällor, kan andra så kan jag.

  Jag tycker att alla borde kämpa för sina drömmar, kämpar vi så når vi fram, kanske inte alltid längst fram, men en bra bit på vägen och kan vara stolta över oss själva. Utan en kamp och slit så tror jag att vi är kvar där vi är idag, vilket också kan vara ok om det är det vi vill.

 8. Jag ogillar när ”kändisar” får möjligheter de inte förtjänar bara för att bolaget vet att de kommer håva in pengar pga att personen redan är känd. Känner mest så i bokbranchen. ALLA halvkändisar i sverige får skriva böcker. 9 av 10 skriver inte ens boken själva. Om en talangfull svensson skulle skriva sin debutantbok vet förlaget att de tar en stor risk. De kommer att behöva lägga massa pengar på marknadsföring och om folk inte lockas spelar det ingen roll hur bra boken i sig är – de kommer inte sälja. Den risken är inte i närheten lika stor om det är en kändis som är på omslaget. En stor del av kändisens fans kommer att köpa boken (eller låten eller parfymen) bara för att det är deras idol som gjort den. Redan där har förlaget dragit in en hel del pengar.

  Det är såklart inte säkert att alla kändisar skriver dåliga böcker eller sjunger dåligt. Men jag ogillar konceptet. Inte lika mycket gällande musik och smink som med böcker i och för sig. Din låt kanske är jättebra och du ska såklart inte säga nej till en möjlighet! Det här är ju inte ”ditt fel”. Du ska bara njuta av det här. Men kan du förstå hur jag resonerar? 🙂

 9. Oj JAAA vad jag håller med dig Ida! Herregud har folk verkligen så mycket tid över att de hinner fundera på vem som förtjänar det de uppnår eller inte?!!? Whaaat!?!?! Tycker de människorna borde tänka mer på hur de kan uppnå sina mål…

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar