Annons
Annons


AVUNDSJUKA OCH MISSUNNSAMHET


God morgon älsklingar! Frågade er vad ni ville ha för inlägg på onsdagar och fick då massa bra tips så tänkte att jag varierar lite mellan era förslag. Ett av förslagen var ”Veckans tanke” så jag kör ett sådant inlägg idag då jag haft en tanke den senaste veckan som inte vill lämna mig. Den handlar om avundsjuka/missunnsamhet.

Annons

Jag har ju berättat både här på bloggen och på min youtube att jag ska släppa en låt. De flesta har varit så peppande och glada men sedan har jag ju även fått några negativa kommentarer som var väntat bla. den här…

”… Vi vet att du kan dansa men borde du inte låta en person som har krigat för sång och musik hela sitt liv få chansen istället för att du får den bara för att du har en youtube kanal. Du som har dansat större delen av ditt liv, vad anser du om personer som aldrig dansat tidigare skulle ha tagit din plats i ex. Floor filler bara för att den hade ett hyfsat känt namn. Skulle förmodligen inte kännas helt okej? Nog för att när de gäller Svea är de ju så musikbranchen ser ut och de är därför de inte går så bra för Sverige på internationella scener, förutom för en viss Sara. Men min poäng är, när folk som krigat för nått hela livet blir överkörda av nån som är på typ Hellströms nivå känns de ju som att dina tittare är värd mer.”

Jag blir inte alls ledsen när jag läser den här men jag kan verkligen inte förstå? Jag och personen som skrivit kommentaren tänker helt olika. Det uppstår så många situationer varje vecka där jag skulle kunna tänka exakt lika dant fast i andrasituationer ex. varför får den personen samarbete med det företaget när jag drömt hela livet att få göra det? Varför får den youtubern mycket mer views när jag krigat och kämpat och gör bättre videos? Varför tjänar inte jag lika mycket pengar som den personen då jag jobbar mycket hårdare? osv.

Hade jag tänkt så här så hade all min energi gått åt till att gå och vara missunnsam på andras framgång + att man också går och bär på massa negativ energi. Visst kan jag tycka ibland att jag förtjänar ett jobb mer än någon annan men istället för att lägga massa energi på att vara missunnsam så brukar jag kolla på vad den personen som lyckats gjort för att få jobbet och inspireras istället. Även om jag inte gillar personen som fått jobbet istället för mig så har personen antagligen gjort något rätt.

Sedan så finns det inte bara plats för en person. Bara för att jag ”får chansen” så betyder det inte att jag tar din plats. Jag tycker nästan tvärt om. Lyckas en annan person måste ju det betyda att jag också kan lyckas. Det visar ju bara på att möjligheten finns. Sedan så var det inte så att jag fick denna chans bara för att jag håller på med youtube. De som gör musiken fastnade för mig, gillade min röst och vi klickade. Jag har fått många musikerbjudanden de senaste 10 åren men aldrig hoppat på då det inte känts rätt. Jag älskar sjunga, dansa och uppträda och har lagt enormt mycket tid på det genom mitt liv så jag tycker jag förtjänar det här alla gånger. Muisken kommer enbart vara en rolig grej för mig precis så som dansen var. När dansen gick över till något som inte var kul längre så slutade jag och så tänker jag med allt i mitt liv.

Sedan så betyder inte en stor youtubekanal att man lyckas med musiken. Man måste leverera för att lyckas. Är låten dålig kommer folk inte lyssna på den bara för att jag har en youtubekanal. Så lätt är det inte tyvärr!  Jag kommer släppa låten och gillar folk den så gillar de den. Jag älskar den och hade Såå kul när vi spelade in och det är värt allt. Hade någon fått min plats i Floor Filler så hade ju det varit för att den personen förtjänade den mer. Det hade varit tråkigt men då är det ju bara bita ihop och kämpa mer. Nej jag köper inte alls det resonemanget men jag kanska har helt fel? Jag tycker det är mycket bättre att hålla fokus på sina drömmar och mål än att lägga fokus på att andra inte är värda sin framgång.

Vad tycker ni? Hur tänker ni? Berätta gärna nedan 🙂

 

 

 

14 kommentarer | Translate


Annons
Laddar