Inlägg i samarbete med H&M

ÅTERVINN DINA KLÄDER OCH FÅ PENGAR TILLBAKA!


Återvinning hm

Hej vänner! Nu ska vi prata lite om ett ämne som jag tycker är väldigt viktigt, nämligen miljö och återvinning.  95% av alla kläder/textilier som slängs skulle kunnat återvinnas istället och det försöker jag alltid vara noggrann med.

Plagg som man själv inte använder skulle kunna användas antingen som:
Återbruk – second hand eller skänkas till andra delar av världen
Återanvändning – plagg som inte kan bäras blir istället till andra tygprodukter, typ trasor eller nya plagg
Återvinning – textilfibrer från textilier som inte kan återanvändas används till helt andra produkter inom andra industrier.

återvinningsbox hm

För att uppmuntra oss alla till att återvinna kläder så har H&M ett initiativ som är så himla bra! Nämligen att man får pengar tillbaka för kläder och textilier som man lämnar för återvinning. Varje kasse = 50 kr rabatt vid ett köp på minst 300kr. Alltså, man älskar ju det! Eller hur? Känns alltid så mycket bättre att veta att ens gamla plagg kommer till användning!

Jag tog en dag förra veckan när jag rensade ur garderoben och packade ner det jag faktiskt inte använder i en kasse. Har ju växt ur en del senaste veckorna, hehe.

Tog mina kassar och traskade ner till H&M för att lämna i en av deras återvinningsboxar. De finns för övrigt i ALLA deras butiker, året runt. Det spelar ingen roll vilket märke det är på sakerna du lämnar och de behöver absolut inte vara i toppskick, allt tyg är välkommet!

Fick min värdekupong och vad gjorde jag för den? Jo men självklart köpte jag kläder till mini! Som ni kanske förstått vid detta laget så kan jag inte stå emot. Ser ni lurvisen? Orkar knappt gulligheten på den.

Jag hoppas någon av er fick upp ögonen för det här projektet från H&M genom det här inlägget! Och att ni faktiskt lämnar in era gamla textilier. Det kräver inte speciellt mycket ansträngning och alla vinner på det!

12 kommentarer till “ÅTERVINN DINA KLÄDER OCH FÅ PENGAR TILLBAKA!”

 1. Vilket bra initiativ! Det är verkligen superviktigt med återvinning som du sa:-) Puss världens finaste Ida<3

  1. Ja men ellerhur. Jag tycker verkligen att detta är toppen. Bästa är att man även kan lämna in kläder med hål och gamla underkläder, gardiner mm. Så skönt att slippa slänga 🙂
   Kramis

 2. Wow vilket bra initiativ av HM och superbra av dig Ida att sprida detta vidare <3
  Jag hade en likadan lurvis till min Fanny när hon var bebis (12 år sen) hihi oj vad åren går…Jag blir lite avis på dig när jag tänker på vad du har framför dig. Det är så fascinerande och underbart att få barn, men samtidigt en omvälvande tid som tar lite tid att vänja sig med <3 Kram

 3. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ www.saramadeleine.se skriver:

  Åh så bra :D. Har massor med kläder från sonen som jag kan lämna in :). Overaller och liknade 🙂

 4. Hej! Du bad i din gravid vecka för vecka-video om tips angående säng. Vi har köpt en Troll bedside crib, tycker konceptet är superbra, den går att ha som fristående säng, har hjul så det går att rulla samt låsa hjulen. Den har även en sida som går att fälla ner så att om sängen står vid sängen kan man fälla ner den och lägga barnet hos sig utan att gå upp 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar