Annons
Annons


ÄR QUINOA NYTTIGT?


Svar på kommentar…

Heej super bra blogg! Undrar om quinoa är nyttigt? Jag har hört att man kan äta det istället för ris och potatis, då de inte ska vara lika mycket ”dåliga” kolhydrater! Är det någon skillnad? Jag har inte sett dig äta det och har följt din blogg ett tag så då började jag tveka på om det verkligen var bra? Hur stor är skillnaden ifrån potatis och ris? Skulle du rekommendera att man äter det? Haha vilket tjat det blev om quinoa.. Hoppas på svar!

Annons

SVAR: Hej tjejen och bra fråga! Har faktiskt tänkt ta upp det här med quinoa ett bra tag men glömt det! Quinoa är KANON! Det är en ört full av nyttigheter och proteiner och har lågt GI och är helt glutenfritt. Bästa alternativet till pasta, potatis eller ris!

Jag själv har inte ätit quinoa på ett bra tag för att min mage inte har klarat av det. Samma med bönor, linser och väldigt grova rågbröd då min mage har svårt att bryta ner det. Men ska testa införa lite quinoa i min kost igen och se hur det går. Håller mina tummar att det funkar.

QUINOA – Näringsvärde 100g: Protein 12g, Kolhydrat 60g och Fett 7 g.

 

 

3 kommentarer till “ÄR QUINOA NYTTIGT?”

 1. Hej Ida! Först och främst, tack för en suuuperbra blogg! När vi ändå är inne på vad som är nyttigt och inte…hur är det med couscous och bulgur? Är det en bra ersättning av ris, pasta och potatis? Skulle verkligen uppskatta ett svar!

 2. Hej, 

  Hur är det egentligen med mathavre och matvete? Jag tycker Frebacos mathavre är gott 🙂 

  Näringsvärde 100 g 
  Mathavre: Protein 14 g, Kolhydrater 56 g o Fett 5,5 g. 
  Matvete: Protein 10 g, Kolhydrater 64 g o Fett 2,5 g. 

  Tack på förhand :). 

 3. Jag kan inte äta quinoa alls, skiter ut exakt allt, först blir jag förstoppad i något dygn sen blir det quinoa i toalätten. Antar att jag inte får i mig så många kalorier då men det är det då inte värt..

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar