Annons
Annons


ÄR JAG FORTFARANDE SJUK?


instagram-rituals

Hej Ida! Jag har haft ätstörningar i ca 5 månader nu, men det börjar bli bättre då mina föräldrad har ryckt in och hjälpt mig! Så jag är på bättringsvägen men dock långt ifrån bra! I början låg jag på 900 kalorier per dag och tränade hårt 6 dagar i veckan.. Nu ligger jag på 1700 kalorier per dag och tränar 5-6 dagar i veckan. Känner väl att jag inte får LIKA mycket ångest över maten, sålänge det är nyttigt.. Men träningen! Jag lyssnade på eran podd idag och då sa du att du tränade 4 dagar i veckan ungefär. Jag skulle få panik om jag tränar 4 dagar i veckan eller mindre.. Är det fortfarande sjukt?
Kram anonym

Annons

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Vad bra att du fått hjälp av dina föräldrar och är på bättringsvägen. Att äta 1700kcal/dag och träna så mycket är fortfarande för lite och du kan äta så mycket mer. Jag tränar 2-4 gånger i veckan, då inte särskilt hårt och försöker få i mig minst 2500kcal dag men oftast mer. Det är vad min kropp behöver och jag får inte ångest över utebliven träning. Förra veckan tex så tränade jag bara 1 gång pga. att jag inte hade mer tid och jag tyckte bara det var skönt.

För några år sedan hade det gett mig ångest precis så som du beskriver och det är inte ett sunt tecken och det är något du behöver få hjälp med att bli av med. Det jag gjorde var att tvinga mig vila helt en längre period och att tvinga mig att ta mer vilodagar och ändå äta lika mycket eller mer. Jag kan lova dig att man mår så mycket bättre och när man får en bättre balans i sitt liv och ser att inget farligt händer om man äter mer eller missar träning så inser man helt plötsligt hur dum man varit mot sin kropp. Var öppen med dina föräldrar och berätta om din ångest över träningen och våga vila. Din kropp kan annars ta skada som kan ta lång tid att läka och det är inte värt det.

Ta hand om dig! Kram Ida

16 kommentarer | Translate


Annons
Laddar