Annons
Annons


ÄR JAG FÖR UNG FÖR PROTEINPULVER


15411293-origpic-deaabc

Holistic har vassleprotein  i smakerna chokladvaniljpäron och banan/kokos. 

question answerHej Ida och tack för en underbar blogg!!
Jag har lite funderingar kring proteinpulver och tänkte att du kanske kunde svara lite på mina frågor..

Jag är en aktiv tjej på 14 år, är dock skadad just nu så är inte i full gång med träningen. Men i januari 2015 satsar jag på att vara tillbaka och kunna träna fullt ut igen. Då är jag även lite sugen på proteinpulver.. Jag tränar för det mesta styrketräning och endast lite konditionsträning. Jag tränar ca. 4 ggr i veckan. Det jag undrar är om man är för för ung för proteinpulver när man är 14 år (fyller 15 i februari)? Mitt mål med träningen är att bli STARKARE och bygga muskler.

Skulle bli jätte glad om du ville hjälpa mig lite på vägen, om jag ska satsa på proteinpulver (när jag är helt tillbaka med träningen) eller inte?

STORA KRAMAR TILL DIG IDA!!!

SVAR: Hej fina du och tack snälla för din kommentar! Det finns ingen åldersgräns för proteinpulver utan proteinpulver (om det är bra kvalité) är som mat. Jag förstår faktiskt inte varför folk är livrädda för proteinpulver medan de kan mata sig själva eller sina barn med godis. Hur dåligt än proteinpulvret är så kan jag lova att en påse lösgodis innehåller mer dåliga skadliga och dåliga saker. Men det betyder inte att man måste ta proteinpulver utan det kan vara ett bra mellanmål att ta med sig till träning, skolan eller jobbet då det håller sig hur länge som helt. Istället för att ta med dig kyckling som blir dålig efter några timmar utan kyl så kan man ta med proteinpulver.

Så du kan alltså dricka proteinpulber men om du väljer det skulle jag verkligen rekommendera dig att välja ett ekologiskt och naturligt så du slipper få i dig alla konstiga ämnen och sötningsmedel som många häller i. Jag rekommenderar Holistic som är helt naturligt och ekologiskt och håller en mycket hög kvalité. De finns i smakerna choklad, vanilj, päron och banan/kokos. 

(Inlägg i samarbete med Holistic)

Annons

13 kommentarer till “ÄR JAG FÖR UNG FÖR PROTEINPULVER”

 1. Hej! Tack för en superbra blogg! 😀
  Jag har börjat träna styrketräning och skulle behöva lite tips.
  När jag ska göra djupa benböj så kan jag inte gå ända ner utan att jag faller framåt med ryggen.
  Jag undrar om du har några tips eller bra övningar mot detta?
  Jag kan inte gå ner med upprät rygg utan vikter heller så det är inte för att jag har för mycket vikt på stången.

  1. Nej det är antagligen för att du är för stel någonstans 🙂 Antagligen i baksida lår, höftböjare, vader eller rumpa. Svårt för mig att säga när jag inte ser dig så kolla med din sjukgymnast. Kram Ida

 2. Hej Ida,

  Jag har skrivit till dig förut ang din allergi o läkare. Jag är i akut behov av hjälp pga mina problem med magen o jag har provat allt. Snälla kan inte du maila mig uppgifter om din läkare som utför alla din tester då det är precis det jag behöver. Jag har hittills lagt ut tusentals kr på fel läkare, homeopater, kosttillskott etc.

  Skulle verkligen uppskatta din hjälp.

  Stor kram

  1. Hej fina du och jag kan bara säga att jag förstår din frustration. Jag hade gärna delat med mig av min läkare men han är helt fullbokad tyvärr och sa att han inte har möjlighet för fler patienter just nu. Så tråkigt och fler som honom behövs. Har du gjort ett imuprotest för överkänsligheter/allergier? I så fall kan jag rekommendera det då det har hjälp mig massor. Kramis

 3. Hej bästa Ida! Först vill jag säga att du är en riktig inspirationskälla & förebild!
  Jag har en fråga då jag under ett tag gått ned i vikt och nu nått mitt mål med minus 17 kilo på vågen ska jag nu börja bygga muskler & forma kroppen. Jag är dock lite orolig över att jag får i mig för lite.. Jag är väldigt liten i maten och orkar inte alls stora portioner, jämför med min sambo så äter jag 1/4-1/3 av hans portioner. Äter frukost, mellis, lunch, mellis, kvällsmat. Hur vet jag hur mycket jag bör få i mig varje dag? Tränar ca5-6 dagar i veckan & har ett ganska aktivt jobb inom vården, mycket spring fram o tillbaka tunga lyft osv. Kram !

  1. Hej Ellen och bra jobbat 🙂 Det är svårt för mig att svara på då vi alla har olika kaloribehov. Dock så bör du inte ligga lägre än 1500kcal och om du ska bygga så är jag säker på att du bör ligga ganska mycket högre en det. Ta kontakt med en PT som kan hjälpa dig med ett specialupplägg för dig. Kramis

 4. Hej jag undrar hur man vet att ett proteinpulver är bra och inte innehåller ämnen som inte är tillåtna och även inte bra för kroppen, tillexempel taurin är det bra eller dåligt? Är rädd att man ska ta ett proteinpulver och så innehåller de typ anabola eller andra konstiga ämnen fast man läst noga på baksidan

  Tack för svar grym motivations blogg 🙂

  1. Håller helt med dig och en bra fråga. Det är just därför jag använder mig av Holistic som har helt naturella och ekologiska pulver från Sverige. Du kan även ringa in till deras kundtjänst och fråga allt du vill veta. Skippa alla andra proteinpulver som ej är eko och nattliga. De är oftast bara skit! Kram Ida

   1. Hej Ida! Tack för all instiration. Jag undrar vart det står att Holistic vassleprotein är ekologiskt? Jag kan inte se det någonstans, förutom på deras risprotein som är ekologiskt. 🙂

 5. Hej Ida! Riktigt bra blogg och du inspirerar verkligen en och ger mig en massa tips. Jag har en fråga, jag äter en bra kost (ungefär som du) och jag tränar 5-6ggr/per vecka. Jag är 14 år och normalviktig men det finns ett ställe som jag behöver träna extra mycket och det är bålen/magen. Jag vill träna fram mina magmuskler så de blir lika synliga som dina och jag undrar vad jag borde träna för att framhäva magmusklerna? Jag varierar min träning med skivstång, spinning, cirkelfys, dans, box, yoga och ibland ett gympapass. Hur lång tid tog det för dig innan dina magmuskler började bli synliga? Tack för svar!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar