Annons
Annons


ÄR HUSMANSKOST BRA? ÄTA GODIS 1 GÅNG I VECKAN?


IMG_9325.JPG

Hej Ida! Hoppas allt är bra med dig?
Jag älskar verkligen att gå in på din blogg. Jag gör det minst en gång varje dag för att det ger mig positiv energi och motivation. Jag hoppas att du lägger lika mycket tid på att ta hand om dig själv som du tar hand om oss läsare.:)

Annons

Jag har en fråga som jag tror du kanske har ett svar på. Kan man äta husmanskost och ändå må bra och gå ner i vikt? Jag vill äta kött, fisk, frukt, grönsaker, pasta, knäckebröd, ris m.m. Jag mår bra av det! Jag tränar ofta, men funkar det ändå att äta husmanskost då? Kan jag äta lite godis en gång i veckan utan att det påverkar min vikt?

SVAR: Hej Felicia och tack snälla vad otroligt glad jag blir att höra 🙂 <3 Jag mår toppen och lägger mycket tid även på mig och min hälsa. Väldigt viktigt 🙂 <3

Nu ska jag försöka hjälpa dig med dina frågor men det är lite svår att svara exakt på då allt beror på? Hur mycket husmanskost äter du? Vad för husmanskost? Hur är den tillagad? Det finns ju som sagt både bättre och sämre husmanskost och det hela beror helt enkelt hur du tillagar din mat och hur stora portioner du äter.

Ex. så kan hemlagade köttbullar av ekologisk nötfärs med riktigt potatismos och hemlagad lingonsylt vara toppen medan samma maträtt med färdiglagade (halvfabrikat) köttbullar, pulvermos och köpt lingonsylt vara mindre bra. Hänger du med vad jag menar?

Husmanskost kan vara jättebra men försök att få den så ren som möjligt utan massa socker och dåliga fetter som ex. en bit ugnsbakad torsk/lax med kokt potatis och sås på ex grekisk yoghurt med sallad till.

Det där med godis är också svårt att svara på då allt beror på hur mycket godis och vad du har för förutsättningar? Undviker du godis kommer du antagligen nå ditt mål snabbare men håller du dig till en gång i veckan borde det inte påverka ditt resultat jättemycket. Det får du nästan testa och känna efter själv.

Hoppas du fick svar på din fråga 🙂
Kramis

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar