Annons
Annons


ÄR HUSMANSKOST BRA? ÄTA GODIS 1 GÅNG I VECKAN?


IMG_9325.JPG

Hej Ida! Hoppas allt är bra med dig?
Jag älskar verkligen att gå in på din blogg. Jag gör det minst en gång varje dag för att det ger mig positiv energi och motivation. Jag hoppas att du lägger lika mycket tid på att ta hand om dig själv som du tar hand om oss läsare.:)

Annons

Jag har en fråga som jag tror du kanske har ett svar på. Kan man äta husmanskost och ändå må bra och gå ner i vikt? Jag vill äta kött, fisk, frukt, grönsaker, pasta, knäckebröd, ris m.m. Jag mår bra av det! Jag tränar ofta, men funkar det ändå att äta husmanskost då? Kan jag äta lite godis en gång i veckan utan att det påverkar min vikt?

SVAR: Hej Felicia och tack snälla vad otroligt glad jag blir att höra 🙂 <3 Jag mår toppen och lägger mycket tid även på mig och min hälsa. Väldigt viktigt 🙂 <3

Nu ska jag försöka hjälpa dig med dina frågor men det är lite svår att svara exakt på då allt beror på? Hur mycket husmanskost äter du? Vad för husmanskost? Hur är den tillagad? Det finns ju som sagt både bättre och sämre husmanskost och det hela beror helt enkelt hur du tillagar din mat och hur stora portioner du äter.

Ex. så kan hemlagade köttbullar av ekologisk nötfärs med riktigt potatismos och hemlagad lingonsylt vara toppen medan samma maträtt med färdiglagade (halvfabrikat) köttbullar, pulvermos och köpt lingonsylt vara mindre bra. Hänger du med vad jag menar?

Husmanskost kan vara jättebra men försök att få den så ren som möjligt utan massa socker och dåliga fetter som ex. en bit ugnsbakad torsk/lax med kokt potatis och sås på ex grekisk yoghurt med sallad till.

Det där med godis är också svårt att svara på då allt beror på hur mycket godis och vad du har för förutsättningar? Undviker du godis kommer du antagligen nå ditt mål snabbare men håller du dig till en gång i veckan borde det inte påverka ditt resultat jättemycket. Det får du nästan testa och känna efter själv.

Hoppas du fick svar på din fråga 🙂
Kramis

2 kommentarer till “ÄR HUSMANSKOST BRA? ÄTA GODIS 1 GÅNG I VECKAN?”

  1. Hej Ida! Jag tränar löpning 5-6 dagar i veckan kanske (sysslar med medeldistans). Vill ha mer muskler och tänkte därför lägga till 3 gympasa i veckan. Är det samt allt all cardio jag kör gör det lönlöstatt köra marklyft etc? På en träning med intervaller och så brukar jag komma upp i 10-12 km. Jag tycker redan det är svårt att hålla energibalansen, får ofta gå upp på natten och käka efter träning även om jag ätit middag och kvällsmål vid 10. Brukar ofta bli en chokladkaka eller så då, inte så stolt över det men går ändå inte upp i vikt. Vad är bäst att käka då?

    1. Hej Fia! Det är aldrig lönlöst att köra styrketräning, men allt beror ju på vad du har för mål med din träning? Vill du bli större och lägga på dig muskler kommer det behövas enorma mängder mat då du behöver ligga på et överskott. Ska du springa 10-12km kan det även bli tyngre att dra runt på massa muskler. Hänger du med vad jag menar? Men styrketräning kommer ju göra dig starkare och kanske mer hållbar för din löpning så det tycker jag absolut att du ska lägga in men kanske då byta ut ett löppass eller om du känner att kroppen orkar/håller så lägg till, men då kommer ännu mer mat att krävas. Kramis

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar