Annons
Annons


ÅNGEST AV UTEBLIVEN TRÄNING


yoga-routinequestion answerHej Ida!
Jag har precis varit sjuk i ungefär fem dagar med förkylning, feber, hosta och halsont. Under den tiden låg jag i princip bara i sängen och tränade inte alls. Nu har det gått en vecka, jag har ingen feber, inte ont i halsen och mår relativt bättre.

Annons

Däremot är jag fortfarande förkyld och har inte blivit av med min hosta. Bara tanken på att jag inte tränat på snart över en vecka (brukar annars träna regelbundet 4-5 ggr i veckan) ger mig panik och ångest och känner att jag bara vill ut och springa en mil för att göra av med energi. Samtidigt känner jag mig inte helt frisk så att jag skulle klara av att springa en mil.. Men min fråga till dig är, vad kan/ska man träna nu? Jag är inte sjuk längre men lite förkyld och hostig. Ska jag köra på som jag brukar? Är så rädd att jag blir sämre om jag tränar för hårt och att jag blir sjuk och sängliggandes en vecka till, samtidigt som jag får panik om jag inte tränar snart!! 

Lite flummigt och kanske oklart inlägg, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra haha.. Vilken träning och vad passar bäst att göra när man kanske inte är helt frisk, men ändå inte sjuk..?
Tack för en super blogg, kram!

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar. Jag kan inte annat än säga att jag vet exakt hur du känner dig då jag tidigare i livet också fått denna paniken över utebliven träning. Det kan vara ett tecken på ett osunt tänk kring träning och jag ber dig tänka över lite extra på ditt förhållande till träning. Varför tränar du? För att må bra? Just nu är du sjuk och det är ett tecken på att din kropp behöver vila och återhämtning och det måste du ge den. Det du ska göra nu är att vila och ta det lugnt tills du är frisk igen. När du känner dig bättre så börja ta en promenad och se hur du mår? Känns det ok så gå till gymmet och kör ett lättare pass men var uppmärksam och lyssna på kroppen och pusha inte för hårt. Ta det lugnt och stressa inte upp dig, 2 veckor utan träning är ingenting och det går snabbt att komma tillbaka på banan. SÅ var snäll mot dig själv, ge dig den vilan din kropp behöver och ta dig en tankeställare över ditt förhållande till träningen. Kroppen är det finaste du har! Stor kram Ida

//English: Question/Answer in swedish. Use google translate.

12 kommentarer | Translate


Annons
Laddar