Annons
Annons


AMARANTHGRÖT – RECEPT


IMG_0462-0.JPGIMG_0463-1.JPGIMG_0464-0.JPGEn ny produkt jag upptäckt med min nya allergidiet är Amaranth och jag är helt förälskad! Hur har jag kunnat missa detta innan? Amaranth finns i olika former och man kan baka, använda det istället för ris/pasta/quinoa, göra gröt på det och ha det i muslin.

Annons

Det är rikt på protein, mineraler och vitaminer och är helt glutenfritt. Här kommer recept på min amaranthgröt med kardemummasmak.

English: A new product I discovered with my allergy diet is amaranth and I´m totally in love! How could I miss this before?  You can use amaranth for baking, use instead of rice/pasta/quinoa, make porridge or use in musli. It´s rich in protein, minerals, vitamins and is totally gluten free. Here´s a recipe on my amaranth porridge with cardamom flavor. 

Recept amaranthgröt 1 person// Recipe amaranth porridge 1 person

1 dl amaranthflingor // 1 dl amaranth flakes

1/2 tsk mald kardemumma // 1/2 tsp cardamom

2,5 dl vatten // 2,5 dl water

Gör så här: Lägg allt i en kastrull och koka på svag värme i ca 5 min under omkörning. Toppa med en nypa havssalt, granatäpple och valfri mjölk.

Proceed like follow: Put everything in a sauce pan and cook on low heat in about 5 min, stirring. Top with a pinch of sea salt, pomegranate and your choice of milk. 

17 kommentarer till “AMARANTHGRÖT – RECEPT”

 1. skulle du kunna tipsa om en nyttig frukost? Vet inte vad jag ska äta till frukost, så skulle vara jättesnällt om du gav ett tips!

 2. Hur smakar amaranth? 🙂 finns det något att jämföra med? Jag är så himla kinkig och kräsen med mat men behöver en bra proteinkälla på morgonen så jag står mig och detta lät väldigt intressant, har även ibs mage så att du kan äta det med dina allergier låter ju bra! Tack för en superbra blogg 🙂

 3. Hej Ida! Först måste jag säga det, din blogg är grym!

  Jag älskar att träna, men jag får inte ut så mycket som jag önskar av det. Jag tränar minst 3 gånger i veckan. Men jag har inte koll på vad jag ska äta. Jag har provat det ena och det andra. Men jag får det inte att funka. Hur mycket proteiner, fett, kolhydrater m.m. bör man äta? Skulle du kunna lägga upp ett matschema för en dag? Och hur bör man tänka runt kaloriintaget? Mitt mål är att bygga muskler. Tacksam för svar!!

  Du är bäst! Massor med kramar.

  1. Hej fina du och tack för kommentaren! Hur mycket som man ska äta är individuellt och måste räknas ut efter din ålder, vikt och nivå på rörelse. Bäst är att anlita en PT/kostrådgivare för att ta reda på det. Recept kommer jag fortsätta att posta och du hittar massa bra nyttiga recept på alla måltider i min app som du lafddar ner gratis här –> http://getmikz.com/wargpower/

 4. […] är glutenfritt, har lågt GI och rik på mineraler och vitaminer. Recept på gröten hittar ni HÄR. Jag toppade min med hallon, granatäpple och ekologisk sojamjölk. Har fått flera frågor på […]

 5. Hej!
  Står och ska testa detta precis nu, men la märke till att på förpackningen står det ju ”koktid 20 min”.. Är dom ens färdig efter 5 min då som du skrivit? 😮
  Kokat mina i ca 10 min nu och dom är fortfarande hård :s
  Hälsningar Elin

  1. Observera att det är Amarant(h?)FLINGOR som Ida använder i sitt recept. Jag tror att du köpt hela frön. Det går att göra gröt även på dom men med annat resultat och längre koktid.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar