Annons
Annons


6 BÄSTA TIPSEN FÖR ATT KUNNA MOTSTÅ SÖTSAKER


När jag kom till jobbet imorse så såg det ut så här…

Haha, fukosten är serverad!

Tycker det kan vara trevligt med godsaker om det händer någon gång ibland men på många arbetsplatser är det en vana/tradition att det alltid ska finnas sötsaker eller bakelser till fikat. Är man då en person som vill dra ner på socker och har ett sockerberoende kan det vara väldigt jobbigt att hela tiden bli frestad.

Här kommer mina 6 bästa tips för att motstå sötsakerna…

1. Ät ordentligt under morgon och förmiddag. Se till att äta en ordentlig frukost, ett mellanmål innan lunch och en ordentlig lunch. Äter man stabilt under förmiddagen håller man sig bra på det resten av dagen och det blir mindre chans att man faller dit för sötsaker under eftermiddagen/kvällen.

2. Ät mycket protein. Protein håller man sig mätt på länge och misnkar chanserna att ta till sötsaker. Tips på protein är Fisk, fågel, kött, ägg, keso, kvarg, proteinpulver.

3. Ha ett eget skafferi. Bunkra upp med ”nyttigt snacks” som du kan ta till om sötsuget skulle komma. Jag har alltid naturella nötter, proteinbars, rawfoodbars, jordnötssmörproteinpulver mm. i väskan eller i mitt lilla skafferi på jobbet.

4. Drick Kaffe eller Te. När jag slutade med sötsaker så var kaffe min räddning. Vid varje fika så tog jag en god kaffe istället för en bulle. Men är du en sådan som blir sugen på bulle bara du hör ordet kaffe så kanske det inte är någon bra ide. Ett tips då är att ta en god proteinbar till kaffet istället.

5. Tuggummi eller sockerfri halstablett. Sätter sötsuget in tycker jag att tuggummi eller en sockerfri halstablett funkar kanon dels för att man får något att tugga på och dels för att man känner sig fräsch i munnen och inte vill förstöra det med att stoppa in något mer i munnen. Att bortsa tänderna funkar också bra. 

6. Ät nyttiga fetter. Att äta nyttiga fetter gör att du får en skön mättnadskänsla och håller dig mätt länge. Häll härlig olivolja över salladen, ät avokado, naturella nötter, kokosolja, frön, naturellt jordnötssmör mm.

 

Annons

 

11 kommentarer | Translate


Annons
Laddar