Annons
Annons


MOTIVATIONSTIPS TILL TRÄNING


Har fått måmga mail och frågor om hur man på bästa sätt motiverar sig till att träna och att lyckas hålla igång en längre tid?

Man märker det nu på gymmet att det är ungefär 4 gånger så mycket folk som innan jul. Alla vill komma igång nu efter nyår för att hålla nyårslöftet, men hur många stannar egentligen? Ska bli intressant att se om det fortfarande är kö till löpbanden på tisdagkväller i maj månad?

Annons

Ofta blir det så att man är så peppad i början av sin träningsperiod att man lägger in hur mycket träning som helst på schemat, gärna varje dag, man byter ut hela sin kost till en superdiet och kör på detta i några veckor innan båda huvudet och kroppen tröttnar. Sedan blir man så trött på allt att man tappar suget och lägger ner allt vad träning och bra kost heter eftersom det ändå inte hjälper och är alldeles för jobbigt!

Annons

Hur ska man då gå tillväga? Mina bästa tips är att gör det realistiskt så att det kan funka i längden. Kolla över ditt schema och planera in några träningspass i veckan. Gå/cykla till jobbet, lägg in 2-3 träning/styrkepass i vecack och kolla över kosten och bestäm dig för att ändra lite i taget och trappa sedan upp allt. Går man på för hårt i början (speciellt om man inte har hjälp av en PT) så kommer man med stor sannolikhet att ge upp och tröttna och inte alls få de resultat man tänkt.

Sedan möter man många klienter som säger att de själva först vill komma igång med träningen några månader för att sedan ta hjälp av en PT. Jag skulle nog vilja rekommendera att göra tvärt om. Ta först hjälp av en PT för att sedan köra på själv. Då kan du få hjälp att kolla över kosten och få hjälp med tekniken i alla styrkeövningar och även få bättre koll på hur man på bästa sätt lägger upp träningspasset för att få ut så mycket som möjligt av det, för att sedan träna på själv.

Annons

Motivation får man av att se resultat av träningen och av att man mår bättre av att träna. Att gå från soffpotatis till att helt plötsligt köra på med samma träningsmängd som en elitidrottare gör är alltså inte att rekommendera. Kroppen är inte van och då kan jag förstå att man förknippar träningen med något jobbigt och negativt och eftersom det inte kommer hålla så många veckor kommer man heller inte att nå de resultat man vill.

Så planera träningen, trappa upp och investera i en duktig PT!

Kör hårt 🙂

Jag personligen skulle inte alls må bra av att helt sluta träna då jag blir irriterad och rastlös efter allt för många dagar utan träning. Men jag kan hålla med om att det är extra jobbigt att komma igång efter ett långt uppehåll från träningen. Kroppen har vant sig vid lite ansträngning och vill inte riktigt göra alla jobbiga grejer.

(0)

4 kommentarer till “MOTIVATIONSTIPS TILL TRÄNING”

  1. Precis vad man behöver lite motivation. 😉 fast skulle dock behöva lägga den på skolan och inte träningen.. xD

  2. Hej Ida! Har nu länge föjlt din blogg då du är en sådan inspiration när det gäller träning, men också för att jag tycker mycket om dans då jag gick estet dans på gymnasiet för tre år sedan. Men sedan studenten så föll dansen lite bakom och den då hyffsat vältränade kroppen blev en helt annan. Jag har putmage, handtag, världens rumpa och lår som jag inte alls känner mig bekväm med.

    Vad jag undrar är om du har något tips på hur jag kan lägga upp min träning, och hur hård jag ska vara med vad jag stoppar i mig. Jag har redan nu så att onyttigheter endast får ske på helger, men man måste kanske vara ännu hårdare?

    Mvh Amanda.

    1. Mycket vardagsmotion. Några långpromenader i veckan + styrke träning och en hälsosam kost. Svårt att säga då jag inte har en aning om hur din kost ser ut idag, hur mycket du rör dig och hur mycket du vill tappa. Bästa är att ta hjälp av en PT för att få träning och kost upplagt för just dig 🙂 Lycka till kram Ida

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar