Tänkte dela med mig av ett recept på ett gott och nyttigt bröd jag bakade i helgen! Det blev verkligen supergott och jag äter det varje dag i skolan 🙂 MUMS!
Det här behöver du…
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap
Gör så här…
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa två 1,5 liters formar.
2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
3. Tillsätt filen och sirapen och rör om ordentligt. Fördela smeten i de två formarna och in i ugnen i ca 80-100 minuter.
Det där brödet är jättegott! Tror Anna Skipper har ett liknande som jag brukade baka förut. Ska nog göra det igen någon dag 🙂 Hur gott som helst med skinka och keso på, mm!
Ja det är samma recept som Anna Skippers 🙂 Supergott verkligen och väldigt lätt att baka!
Det verkar jättegott och jag har letat efter ett bra brödrecept! Får pröva i helgen 🙂