Annons
Annons


VILKET PREVENTIVMEDEL ANVÄNDER JAG?


vilket preventivmedel

God morgon mina älsklingar! Ni har många gånger frågat mig om vad jag använder för preventivmedel och jag har inte riktigt velat svara på det då jag inte haft något bra tips till er. Jag gillar absolut inte p-piller och andra alternativ med hormoner då jag blir helt galen av dem och får typ alla symptom man kan få… går upp i vikt, får finnar, humörsvängningar, trött osv.

Annons

Har tidigare inte vetat vad jag ska använda men är så glad att Natural Cycles har kommit ut på marknaden! Kolla på den HÄR videon så får ni höra mer vad jag tycker om preventivmedel och att stoppa i sig hormoner.

Vill ni också testa så får ni hela 100kr rabatt på det redan rabatterade priset + en gratis termometer (värde 199kr) om ni anger koden Ida2NC vid beställning HÄR.

(Inlägg i samarbete med Natural Cycles)

 

 

31 kommentarer till “VILKET PREVENTIVMEDEL ANVÄNDER JAG?”

 1. Jaa vad kul att du skriver rekommenderar dem 😀 Läser överallt att folk är så negativa om NC, medan jag har använt den i över ett år snart och jag älskar den! Ingenting har någonsin funkat bättre! Skydd, sexliv och mående är helt kalas. Ger NC alla tummar upp 😀

 2. Hej Ida! Så roligt att höra att du också använder NC. Har själv använt det ett tag och tycker att det är så skönt att hålla koll på ett naturligt sätt utan hormoner! <3 / Matilda

 3. Själv föredrar jag kopparspiral eftersom man slipper ha någon koll alls haha. Vart femte år byter man ut den bara. Nackdelarna är mer mens och mensvärk men eftersom jag hade så lite från början så kan jag leva med det. Men förstå absolut att det är en befrielse att inte stoppa in något främmande i sin kropp på det viset.

 4. Er veldig glad for at du har testet hormonfri prevensjon. Har selv brukt dette lenge og er endelig kvitt alle bivirkningene som jeg fikk av p-pillene. Det var legen min som anbefalte meg hormonfri prevensjon http://www.hormonfritt.no og jeg angrer ikke et sekund. Lykke til videre 🙂

 5. Man går aldrig upp i vikt av p-piller, det kan dock ge ökad aptit vilket kan göra så att man möjligtvis äter mer och ohälsosamt om man inte behärskar sig, men sådant går över.

  1. Jag går absolut upp i vikt och jag antar att mesta är vätska då jag alltid går ner ca 2 kg över en natt när jag äter sockerpillrena. Dock syns det i princip ingenting och känns inte i kläder heller så det är väl jämt utspritt. Det har varit så i 8 år.

 6. Du är ju väldigt dubbelmoralisk som är superanti p-piller men äter alla möjliga gudvetvad-kosttillskott till höger och vänster som det inte finns några vetenskapliga belägg för att de ska fungera/inte gör någon skada med kroppen.

  1. Hahaa va? Vad menar du nu? Som att mina ekologiska helt naturliga kosttillskott skulle kunna jämföras med kemiskt framställda piller med hormoner i? Det skulle jag mer vilja påstå att de är motsatsen mot varandra. P-piller har bara ställt till med besvär i mitt liv och jag är så tacksam att det nu finns ett helt naturligt preventivmedel på marknaden!

   1. Ida jag förstår hur du tänker med att det är skillnad på naturliga kosttillskott, men det betyder inte att de inte kan göra skada bara för att de är naturliga och ekologiska. Det finns många naturläkemedel och kosttillskott som inte alls är lika bra beprövade som vanliga läkemedel och som kan orsaka stor skada om de tas fel, dock får folk för sig att bara för att något är stämplat som naturligt så är det inte farligt och att man kan ta lite extra av det om effekten inte är vad man önskat.
    Så det jag vill säga är att bara för att dina kosttillskott är ekologiska betyder det inte att de inte är mindre skadliga än kemiskt framtagna läkemedel, exempelvis p-piller. /Sjuksköterskan

    1. Hej Sjuksköterskan! Om man följer min blogg och mina kanaler så vet man att jag inte förespråkar att proppa i sig massa kosttillskott heller utan att veta varför. Jag säger alltid att man ska testa sina värden och se om man har några brister innan man börjar ta enskilda vitaminer/mineraler (med undantag d-vitamin under vintern om man känner sig trött). Där emot så tror jag absolut inte att kemiskt framtagna piller är bra för någons hälsa i längden.

  2. Tyckte detta var väldigt motsägelsefullt – du skriver i princip att det är lika illa att äta p-piller, som forskning visat kan påverka kroppen negativt, som att äta kosttillskott ”som det inte finns några vetenskapliga belägg för att det ska fungera/inte gör någon skada med kroppen.”
   Om det, som du skriver, inte gör någon skada med kroppen ser jag inte riktigt problemet?
   Förstår verkligen inte varför du lägger dig i vad Ida väljer att stoppa i sig och inte när hon uppenbarligen är hur hälsosam som helst.

 7. Jag har hört om NC men inte vågat testa då det låter väldigt osäkert och vet inte hur den fungerar men jag ska läsa på så får vi se vad som händer haha!

 8. Hej Ida!
  Tycker det är bra att folk ifrågasätter p-piller då det ofta antas att en tjej i ett förhållande ska äta det, trots biverkningar. Vad bra att du tar upp det här!

  Jag har däremot problem med att du kallar Natural Cycles för ett preventivmedel, då de själv inte ens utger sig för att vara det. Det är en fertilitetsapp, och har inte genomgått lika stora tester som preventivmedel gjort angående dess säkerhetsgräns, och anger den också på ett annat sätt än vad p-piller, p-plåster etc gör. Där anges det med ett pearl-index, som säger hur många som blir gravida av tusen användare under ett år med ”rätt” användning (dvs inte missar att ta ett piller). Natural Cycles anger sin säkerhet i hur stor chans det är att inte bli gravid en specifik grön dag, vid perfekt användande med mätning av temperatur efter ett minst ett visst antal timmars sömn etc. Alltså ett helt annat sätt att mäta säkerheten på.
  Jag säger inte alls att Natural Cycles måste vara dålig, tycker det är positivt att hormonfria alternativ finns, även om de inte är riktiga preventivmedel. Det är dock viktigt att personer som väljer att använda det är medvetna om att det inte är ett preventivmedel så som p-piller är! Och att säkerhetsgränsen inte går att jämföra med p-piller då de är uppmätta på helt olika sätt.

 9. Hej Ida!
  Fick du några biverkningar när du slutade med p-piller?
  Jag slutade med p-piller för 4 månader sedan och har fortfarande inte fått min mens. Vårdcentralen säger att detta är helt normalt, men hur länge ska man behöva vänta?
  Kommer aldrig någonsin börja med p-piller igen då de gav mig så jobbiga biverkningar. Ett tag hade jag ”omvänd mens” och blödde nästan varje dag i 6 månader, sedan var jag nerstämd och uppsvälld m.m. Ingen gynekolog kunde svara på vad det berodde på och jag fick helt enkelt leva med det.
  Tummen upp för dessa hormonfria alternativ 🙂

  1. Jag slutade med p-piller juli 2014, fick aldrig mensen under hösten och gjorde tester osv på UMO för att se om allting var som det skulle i kroppen och allt såg bra ut. Så i december fick jag utskrivet gulkroppshormon som jag tog en gång (en gång = du tar hormonet varje dag i typ 10 dagar och sen är tanken att mensen ska komma) för att se om det var något fel på kroppen eller om jag fick mensen, vilket jag fick (den glädjen!!!!). Men sedan den gången i december fick jag ingen mens igen förrän i april/maj, men NU äntligen är den regelbunden, såhär ett år senare hehe.

   Dock vet jag inte om min uteblivna mens berodde på att jag gick ner i vikt våren/sommaren 2014 (fick dock mens då ändå iom att pillrena styrde det) och att när jag slutade med p-pillrena så slutade även mensen pga att jag var underviktig. Eller om det var så att jag inte fick mensen endast pga att jag slutade med p-piller och att kroppens eget hormonsystem var ur balans.

   Enda problemet jag har nu är maaaaassa finnar :'( Jag har haft typ en finne i mitt liv tidigare, men sedan jag slutade med p-piller har jag fått SÅ dålig hy och mår så dåligt över det. Men hoppas det går över snart..

 10. Oj, vad besviken jag blev nu. Du verkar ju inte ens ha testat NC innan du sitter och förespråkar det (”Jag har nyss fått hem…”)?? Tänk på att många blir väldigt influerade av det du skriver; speciellt yngre tjejer som förmodligen inte alls är redo för en graviditet.
  Det är redan oroväckande många som vill prova NC. Oroväckande eftersom det verkar vara en stor procent som blir gravida av misstag när de använder NC, i jämförelse med när man använder preventivmedel. Det är ju trots allt inte ett godkänt preventivmedel än…
  I min lilla bekantskapskrets har jag redan hört om flera som blivit gravida, trots att de använt den korrekt. Det fungerar säkert jättebra för vissa, men om man inte är en i den lyckligt lottade procenten så är det redan försent när man upptäcker det. Jag tror att det är smart att avvakta lite tills läkemedelsverket har fastställt hur det ligger till.

  1. Tack för din kommentar! Jag satt precis och tänkte samma sak. Jag vet inte hur bra NC är men att promota något som en fertilitetsapp när man inte har provat den än känns oansvarigt, speciellt när man har väldigt många följare. Det är lite skillnad på att säga ”Dessa träningskor är sjukt bra.” Det påverkar inte folks liv lika mycket.

 11. Tycker det är bra att du som förebild lyfter upp ett alternativt preventivmedel. Blir så trött när jag läser alla negativa pekpinnar från läsare i ditt kommentarsfält. Debatten borde handla mer om det kaos de syntetiska hormonerna skapar i oss kvinnor och i vårt ekosystem snarare än om det är okej att förespråka nått som inte är 100% säkert men 1000 gånger bättre för vår kropp OCH natur OCH djur.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar