Annons
Annons


VILKA E-ÄMNEN ÄR FARLIGA?


IMG_6821.JPG

Hej fina Ida. Hoppas du mår super <3 Jag undrar var du köper dom stora sugrören som du har i dina smoothies?….Sen undrar jag en fråga (en väldigt fjantig fråga egentligen) Men är det skadligt att man någon gång råkar äta mat med E-ämnen i?? Jag är nämligen jätte noga med att endast äta ren kost. Köpte hummus för jag ville testa den och såg sedan att det var e202 i. Blev riktigt besviken. Varför måste dom lägga sådant skit i egentligen. Älskar din blogg. Du är bäst!

Annons

SVAR: Hej fina du, jag mår toppen! Sugrören kommer från Lagerhaus 🙂 Angående E-ämnen så är det inte något jag rekommenderar att äta men man behöver heller inte vara manisk. Hur vi än äter kommer vi alltid få i oss lite skit och det klarar kroppen av att rensa ut. Jag har ätit så mycket e-ämnen och sötningsmedel i mina dar så du anar inte. Men jag lever fortfarande 😀 Haha. Nej men skämt åt sido. När jag åt mycket e-ämnen och sötningsmedel som ex i proteinpulver så var min hälsa inte alls lika god som nu. Kände mig trött och seg och jag fick mer och mer allergier.

Jag får fortfarande i mig e-ämnen som ex i olika veganska mjölkar mm. och säkert även när jag äter ute vilket jag gör ganska ofta, men jag mår toppen ändå då min kropp fixar den mängden. Kör på 80/20 regeln här också. Äter du 80% bra grejer så pallar kroppen 20% skit 🙂 Man måste också kunna leva, äta borta, gå på restaurang mm. utan att bli för mansik. Äter du till största delen bra mat så kommer din kropp klara av lite skit så slappna av 🙂 Sedan så är många e-ämnen förkortningar på naturliga ingredienser också tror jag. Är inte jätteinsatt i det men någon som läser detta kanske kan mer om vilka e-ämnen som är ok och vilka som man ska akta sig för?

Kramis

20 kommentarer | Translate


Annons
Laddar