Annons
Annons


VEGETARISK LINSGRYTA – RECEPT


linsgryta-1 linsgryta-3 linsgryta linsgryta2

Min absoluta favoriträtt jut nu är min magiska vegetariska linsgryta med sötpotatis. Skulle seriöst kunna äta den till lunch och middag varje dag! Så lätt att laga, näringsrik och god! Tycker dessutom att det är så gott att äta varmt nu när det är så kallt ute. Den är även väldigt billig att göra och receptet nedan räcker till 2 portioner.

Annons

Ingredienser:
• 1 paket krossade tomater
• 1 dl röda linser (torra)
• 5-6 dl vatten
• 1/2 hackad gul lök
• 1 sötpotatis
• 1 grönsaksbuljontärning
• 1/2 pressad citron
• havssalt, peppar, färsk basilika

Gör så här: Hacka och fräs löken i en kastrull i smör eller olja i någon min. Rillsätt allt annat och koka i ca. 20 min under omrörning. Jag brukar servera med bovetekex. MUMS!

Läs också:
Nyttig falefel
Pumpasoppa
Quinoabiffar
Morotssoppa med chevre

15 kommentarer till “VEGETARISK LINSGRYTA – RECEPT”

  1. Tack för receptet det var magiskt gott! Mamma och pappa var också helt i chock speciellt pappa som inte brukar gilla vegetariska saker utom vill alltid ha något med kött. Men han total älskade receptet. Skall till och med bjuda detta som förrätt på nyår då vi får en bunt med gester!

  2. Kanske en dum fråga, men vad menar du med torra linser? :O Låter för övrigt jättegott så måste testa att laga de!

  3. Lagade den här till min syster igår när hon kom över på besök, vi älskade den:D Mer veganska recept vore helt fantastiskt!

  4. Lagade den till middag idag och oj så god den var! Kommer definitivt göra den fler gånger då det efter en gång blivit en favorit. Kram

  5. Tredje gången som jag gör denna fantastiska linssoppan nu! Det enda jag måste fråga om är det meningen att sötpotatisen ska vara lite hård/ha lite tuggmotstånd? Brukar alltid låta den stå längre än 20 min pga det. Men har svårt att få den mjukare utan att linserna blir för mjöliga om du förstår och då skär jag ändå potatisen i väldigt små fyrkanter. Läste någonstans att det inte är bra att äta rå potatis…

    Blir jätte tacksam för svar! Älskar din blogg!

    Kram Sandra

  6. Det ser väldigt aptitretande ut 🙂 Jag älskar linser!! Jag tar ditt recept till samlingen 😉 För höst- och vinterdagar, en obligatorisk måltid!!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar