Annons
Annons


VEGETARISK KIKÄRTSGRYTA RECEPT


vegetarisk-gryta-3vegetarisk-gryta-1vegetarisk-grytavegansk-grytavegetarisk-gryta-2

Mina vänner jag är helt fast i massa olika vegetariska grytor och an äta det både till frukost, lunch och middag då jag tycker det är så sjukt gott! Älskar att äta varmt nu när det börjar bli så kallt ute.  Här kommer recept på en gryta med kikärtor som jag bjöd min tjejkompis på förra veckan.

Annons

Ingredienser:

2 dl kokta kikärtor

1/2 gul lök

1 sötpotatis

1 morot

1 burk krossade tomater

2-3 dl vatten

1 buljongtärning

1 pressad citron

havssalt, peppar, färsk basilika, kanel.

Gör så här: Skör löken i bitar och fräs någon min i olja i en gryta. Skala morot och sötpotatis och skär i bitar. Tillsätt potatis, morot, vatten, krossade tomater, buljong, och kryddor och låt koka samman i ca 10 min. Tillsätt sedan kikärtor och citron och låt koka i 5-10 min tills potatis och morot är mjuka.

Jag serverade med bovetekex, smör och ost.

Fler vegetariska recept:

15 kommentarer | Translate


Annons
Laddar