Annons
Annons


VEGETARIAN/VEGAN SNACK – KÖTT, HÄLSA & MILJÖ


lopning-dubai-1lopning-dubailopning-dubai-3lopning-dubai-2

Alltid när jag är ute och reser så blir jag taggad på löpning. Så himla lätt att få en lagom jobbig workout där man bara får svettas och röra lite på sig och man blir inte för trött/hungrig för att göra något annat. Nu har jag inte sprungit på länge och jag har inte de bästa löpskorna med mig så fick ta det lite lugnt och bevänt 😀 haha. Körde intervaller där jag växlade mellan att gå snabbt och springa.

Annons

Ett helt perfekt pass och det kändes bara bra hela vägen och lyssnade på Jonas Colting när han pratade om kött och hälsa. Jag gillat Jonas och håller med honom i det mesta men ändå inte. Jag har alltid trott att jag skulle bli helt galen och trött om jag slutade äta kött men det blev tvärt om. Min mage fungerar bättre, jag är piggare, jag är mindre hungrig. Det enda gången jag känner mig lite tröttare än innan är när jag har kört tyngre styrketräning. Det kan vara enda gången jag känner att min kropp skulle vilja ha lite kött men annars klarar jag mig hur bra som helst. Än så länge har jag heller inte fått några vitaminbrister. Där emot har jag blivit helt av med min tungmetallsförgiftning som jag hade innan. Det kan nog bero mycket på att jag slutat äta fisk. Tummen upp för det! Men jag vet ju inte hur min kropp på längre sikt reagerar på en vegetarisk kost? Kanske behöver jag den här ”köttdetoxen” just nu bara? Är det verkligen bättre för både mig och miljön att äta helt vegetariskt som jag gör nu? Jag tror att man inte bara kan säga att det är köttets fel utan allt beror på vilket kött man väljer? Ersätter man köttet med ex soja, quorn mm så kommer det absolut inte vara bättre för hälsan och vad det gäller miljön har jag inte koll på? Nej just nu är det många funderingar som svävar i mitt huvud. Varför jag har valt att äta vegetariskt och mycket veganskt just nu är för att kött äcklade mig och jag kunde inte få ner det + att jag har sådant medlidande för alla djur som blir så fruktansvärt behandlade i köttindustrin. Jag börjar nästan gråta när jag tänker på det! FY! Då tänker jag alltid att varför ska jag ha rätten att äta kött när massa djur plågas och dör och jag klarar mig bra utan kött? Jag tror det bästa är att alla drar ner på kött/mejeri, snabbmat, halvfabrikat och när man väl äter det så väljer man svenskt, närodlat och ekologiskt.

Just nu äter jag i stort sett endast ekologiskt men, jag ska bli mycket bättre att köpa mat som kommer från Sverige. Mina prioriteringar kommer bli… helst svenskt och ekologiskt, finns inte det så blir det svenskt och finns inte det blir det ekologiskt. Eftersom jag fortfarande mår kalas på den vegetariska kosten (jag äter varken kött/fisk/fågel/ägg) så kommer jag fortsätta med det. Jag gör ju regelbundna kontroller och undersökningar på mig själv så jag kommer att se om jag får en brist. Får jag det så kommer jag ta ställning till det då. Men just nu äter jag tillskott på både B12 och järn och känns tipp topp!

Nu har jag helt svävat iväg här då jag egentligen skulle berätta om min träning. Haha. Men det här med kött/hälsa/miljö tycker jag är ett viktigt ämne att prata om. Tycker ni det är intressant? Någon av er som börjat äta mer vegetariskt/veganskt? Berätta gärna hur ni tänker kring ämnet? ♥

41 kommentarer | Translate


Annons
Laddar