Annons
Annons


VEGANSKT ÄGG RECEPT


vegan-egg-recipe

Det värsta med min allergidiet är att jag är allergisk mot ägg som jag älskar så mycket. Så tråkigt då det ingår i så mycket bakning och matlagning för att hålla ihop. Men nu har jag hittat lösningen, veganskt ägg.

Annons

Så lätt att göra!

//English: The worst part of my allergy diet is that Im allergic to eggs. But now I found the best solution, vegan eggs. So easy to do!

Ingredienser: // Ingredients: 

1 msk krossade linfrön eller chiafrön // 1 tbsp crushed flaxseeds or chia seeds

3 msk vatten // 3 tbsp water

Gör så här: Blanda ihop dem och låt stå i 15 min.

Proceed like follow: Mix together and let it stand for 15 min.

mikz

 

23 kommentarer till “VEGANSKT ÄGG RECEPT”

 1. Detta är ju inte ens i närheten av att likna riktigt ägg! Och vad jag vet så kan inte vi tillgodogöra oss de näringsämnen som t.ex. Chia-frön innehåller, då vi äter fröna okrossade och det bästa finns inuti fröna. Så detta verkar inte kunna mäta sig med ägg och dess innehåll 🙂

  1. Haha men det är inte meningen att du ska äta ägget som det är utan använda i rakning och rätter istället för ägg om du inte äter ägg. Jag är allergisk mot ägg som många andra också är så då är det här ett bra alternativ och man kan absolut krossa sina chiafrön, det gjorde jag 😉

 2. Hej Ida! Tack för en grym blogg. Jag tränar väldigt mycket, men har aldrig kunnat göra chins. Jag undrar hur man kan träna på att bli bättre på det när man inte kan göra det ifrån början? Alltså om det finns andra övningar som tränar precis de muskler man använder när man gör chins så att man kanske kan klara av riktiga chins en dag. Haha hoppas att du förstår vad jag menar 🙂 kram!

  1. Hej och tack snälla 🙂 Yes latsdrag är grymt och sedan hittar du en film om just chins/pullups på min youtubekanal om tips och övningar hur man klarar av att göra en egen. Glöm inte prenumerera på min kanal 🙂 –> http://youtube.com/idawarg

   Kramis

 3. Detta låter bra! jag har sett runt att du har fått liknande frågor om detta men hjälper squats om man vill få bredare rumpa? Jag har ganska RAK kropp och ben. Midjan är ju bredare än mina lår om du förstår vad jag menar då kommer låren ”under” midjan. Jag gör 30 utfall och situps, och jag gör 15 squats men kan jag få bredare rumpa av de? Jag vill inte få jätte Putig rumpa då jag har det ungefär. Jag är smal naturligt och fyller 14 i augusti/september. Eftersom jag vill få större lår och INTE bli smalare så kan jag äta yoghurt och banan som före och efter bara frukt? Jag äter runt 5 ggr om dagen och försöker få i mig protein och vitaminer osv. Jag gör övningarna 2 ggr i veckan 🙂

  1. Kör stora övningar som squats, utfall, höftlyft mm och lägg på vikter för att öka i volym. Får du det inte att funka rekommendearr jag dig att anlita en PT som kan hjälpa dig med träningen och kosten för att nå ditt mål. Svårt för mig att säga då jag behöver se dig och veta mer.Lycka till Kram Ida

 4. Hej Ida! Tack för en fantastisk och inspirerande blogg! Har du några tips på proteinrika och mättande mellanmål? Kram

 5. Hej! Jag gjorde ett likadant allergitest för nästan ett år sedan, det visade också att jag var allergisk mot ägg. Testade då att vara utan ägg (och typ tusen andra saker) i 8 månader, enligt rekommendationerna från Imupro. Men märkte tyvärr ingen skillnad av att vara utan den mat som visade utslag på allergi (äter annars paleo, som jag gjort i flera år). Har du märkt någon skillnad? 🙂

  1. Okej jag har märkt stor skillnad! Min mage funkar mycket bättre nu men jag tror mycket beror på rotationskosten och via den tål jag att ibland äta sådant som jag annars får ont i magen av. Körde du strikt rotation på 4 dagar?

   1. Ja precis, man skulle äta ex broccoli osv var 4 dag, jo testade de länge, dom rekommenderade 6 månader men åt så i nästan 8 månader. Har inga problem med magen längre men bara med mitt eksem, det enda som hjälper är när jag är utomlands och får sol, efter en semester är jag helt frisk!

 6. Hmmm… mitt största aber när det gäller äggersättning är i köttbullar och bönbiffar. Funkar den här ersättningen där? Isåfall, ungefär hur mycket skall man ta per ägg?

  //emma Hå

  1. Jag har inte testat bönbiffar men hade det i fiskbiffar och det funkade perfekt. Receptet ovan är motsvarigheten till 1 ägg 🙂

 7. Fungerar veganägget i t ex sockerkaka eller muffins? Vanligt ägg gör ju att det blir lite fluffigt, hur blir det med det här? Nån som provat? 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar