Annons
Annons


VEGANSKA "OSTFYLLDA" PEPPARKAKSBOLLAR – RECEPT


ostboll4ostboll5ostboll1ostboll5

God morgon älsklingar! Jag kan inte fatta att det snart är jul! Älskar verkligen hela december och den mysiga julstämningen som är! Att julbaka är ju det absolut bästa och här kommer ett recept på veganska ”ostfyllda” pepparkaksbollar som ni bara måste testa! Så himla speciella och goda och det är återigen bästa Victoria som kommit på receptet. Jag ska göra dem igen när jag kommit hem från dubai men ska då testa med havregryn istället för bovete.

Annons

I alla fall, här kommer det magiska receptet 🙂

INGREDIENSER BOLLARNA:
– 2 dl torkat helt bovete
– 12 mjuka färska dadlar
–  2,5-3 tsk pepparkakskryddor

INGREDIENSER VEGANSK ”OST”:
– 2 dl cashewnötter/ 0,8 Cup cashew nuts
– 1 msk äppelcidervinäger
– 2 msk näringsjäst
– 1 tsk havssalt
– ½ – 3/4 dl vatten

TOPPING: Gojibär

GÖR SÅ HÄR: Blötlägg cashewnötterna ca 6 timmar eller minst 20-30 min (ju kortare blötläggning, desto längre kommer du få mixa dem för att få det krämigt, alltså har du en slö matberedare rekomenderar jag att blötlägga lite längre).

Börja med att göra bollarna, kör alla ingredienser i matberedaren till det är väl blandat så att du kan forma dem till bollar. Tryck ner ett litet finger i varje boll så att det blir som ett hål där du kan ha ostfyllningen.

Gör nu ostfyllningen genom att köra alla ingredienser i en matberedare eller mixer till det är krämigt. Fyll bollarna med den tjocka ostkrämen, kanske spritsa ut om du vill, eller bara använda dig av 2 små teskedar. Toppa med ett gojibär i varje boll, klart! Bollarna håller sig fina i kylskåpet ca 3 dagar, annars kan du med försiktighet frysa dem i en låda med lock.

Här kan ni även se receptet på video när jag och Victoria gör dem 🙂

7 kommentarer till “VEGANSKA "OSTFYLLDA" PEPPARKAKSBOLLAR – RECEPT”

 1. Tack finaste Ida <3 Kul att du gillade dem 🙂 Jag älskar verkligen bovete smaken, å gör alltid asmycket bovete crunch på en gång! 😀 Men kan tänka mig att det kan funka med havregryn också, du får rapportera resultatet 😀

 2. Ida! Vore jättegulligt om du kunde svara på vart du köpt din klänning ifrån som du hade på din födelsedag? Den svarta ”omlott” klänningen? MVH Mathilda

 3. Hej Ida!
  Jag har följt dig under många år men har faktiskt aldrig kommenterat – men nu undrar jag något som jag tror du kan besvara!
  Jag tänkte börja med någon slags detox för att därefter börja tänka mer hälsosamt kring min kost. Hur bör man gå tillväga? Så som jag förstår är en detox någonting som utesluter all övrig kost och ersätts med renande drycker under ungefär fem dagar. Men när jag nu söker runt på internet verkar det vara en tablett/något man ska dricka morgon och kväll under några veckor? Hur länge bör man hålla på med en detox och hur/vad innebär det ens? Behöver man köpa någonting eller handlar det bara om att tänka sunt i sin kost några veckor, för då känns det inte särskilt direkt utrenande utan snarare allmänt nyttigt för dig? Jag skulle vilja ställa kroppen ”på noll” och börja på en nystart och därefter börja äta nyttigare. Tacksam för svar! Kram!

 4. Verkar gott! Men inte så gott som saffransglassen?! haha

  Mmm… ska ta och frysa in lite bananer här. Så jag kan ha SAFFRANSGLASS, till frukost eller mellanmål imorgon… hehe

 5. Hej Ida! Idag har jag sagt till min mamma att jag vill övergå från vegetarian till vegan.Hon sa att jag får vara vegan till 95% för om vi är borta någon stans och det inte finns veganskt smör till mackan tex. Då får jag ta det, eller om vi gör pannkakor hemma så ska jag äta det.
  Jag har precis haft och har fortfarande lite ätstörningar så antar att hon är rädd att det är pga det jag vill bli vegan.
  Har förklarat för henne att det är bättre för hälsan att bli vegan och att jag gör det pga den hemska ägg och mjölk industrin.
  Men om du är på semester tex och du ska äta frukt och bröd till frukost, det finns inget veganskt smör. Tar du vanligt smör då eller hur gör du?
  Eller om du går på restaurang och det absolut inte går att fixa något veganskt, kan du tänka dig att äta vegetariskt då? Med mjölk och ägg i menar jag?
  Snälla Ida svara på detta!!!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar