Annons
Annons


VEGANSK VIETNAMESISK NUDELSALLAD


Godmorgon vänner! Här kommer ett magiskt recept på en vietnamesisk nudelsallad som vi gjort 2 gånger denna vecka och som vi bland annat bjöd våra kära vänner här nere på. En riktig succé! Just den här är växtbaserad på tofu men går säkert att byta ut tofun till något annat om man föredrar det. Receptet är för 4 hungriga människor 🙂

Annons

INGREDIENSER:
(mängd?) risnudlar
4 st morötter, hyvlade
1 st gurka
1 st paprika
3 st salladslökar, skivad
1/3 isbergssallad, strimlad
2 pkt tofu
soya eller tamari
sambal oelek

Dressing:
6 cm ingefära, riven
2 st vitlöksklyftor, pressade
3 msk rapsolja
3 msk lime, pressad
3 msk risvinäger
3 msk vatten
1 dl koriander, grovhackad
1,5 tsk sesamolja
1 tsk honung
1 tsk sambal oelek
salt

Annons

Topping:
salta cashewnötter (eller andra nötter du gillar/tål), grovhackade
koriander
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR:

Marinera tofun: pressa ut vattnet ur tofun med hushållspapper. Skär tofun i önskad storlek, jag skar i små kuber. Lägg i en skål och häll på soya/tamari och sambal oelek. Vänd runt tofun så alla bitar blir marinerade och ställ sedan åt sidan.

Dressingen: Blanda alla dressingingredienser och låt stå när du fixar med resten.

Risnudlarna: tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet och skölj dem sedan med kallt vatten.

Grönsakerna: hyvla morötterna, hacka gurkan, strimla salladen, skiva paprikan och salladslöken.

Tofun: stek den marinerade tofun tills den fått en liten stekyta.

Blanda ihop grönsakerna, nudlarna, tofun och dressingen i en stor härlig skål och toppa med grovhackade cashewnötter, koriander och sesamfrön. (servera gärna en extra skål med nötter på bordet då det är så himlens gott att snaska på)

SMAKLIG MÅLTID!

(0)

13 kommentarer till “VEGANSK VIETNAMESISK NUDELSALLAD”

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar