Annons
Annons


VEGANSK TEFFPIZZA – RECEPT


IMG_3253.JPGIMG_3252.JPGIMG_3254.JPG

Hej mina hjärtan! Jag köpte hem ett teffmjöl för ett tag sedan och bestämde mig för att testa att göra en vegansk glutenfri pizza på det. Så himla gott blev det och så lätt. Tycker definitivt ni ska testa. Här kommer receptet.

Annons

Pizzabotten:
3 dl teffmjöl
2 dl rismjöl
1 tsk bikarbonat
3 msk olivolja
2 dl vatten
en nypa havssalt

Topping:
tomatpuré
1 päron
pizzakrydda
färsk basilika
tomat
paprika
ruccola
avocado

Tahinisås:
1/2 -1 pressad citron
2 msk tahini

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan på vatten och olivolja. Knåda degen ordentligt tills den är sammanhållande. Lägg den på mitten av ett bakplåtspapper och lägg sedan ett bakplåtspapper över och kavla ut den. In i ugnen på 175 grader i 15min. Ta sedan ut den och lägg på tomatpure, pizzakrydda, päron, skivad tomat och paprika. In i ugnen i 8min till och ta sedan ut och toppa med tahinisås avokado och ruccola.

 

Läs också:
Vegansk pasta med Tofuwook
 Glutenfri wrap med linsröra

Golden milk

10 kommentarer till “VEGANSK TEFFPIZZA – RECEPT”

 1. Ville bara flika in och berömma dig för ditt arbete och för att du är en sån underbar förebild. Det finns så många ”fitness” konton på instagram, youtube kanaler och bloggar idag men jag har hittat få som uppmuntrar till en sådan sund livsstil som du. Det är så uppfriskande och skönt med människor som du som inte hetsar kring träning och kost. Det känns som om att man blir matad med ideal och krav dagligen på hur man ska se ut, träna, vad man ska äta osv.

  Jag började följa din youtube kanal för tränings och mat tips för drygt 2 månader sedan och omedvetet så började jag må mycket bättre med mig själv. Jag är väldigt mån om vad jag stoppar i mig men att höra en så inflytelserik person som dig prata om att man ska fokusera på att ta hand om sig själv och sin kropp gör mig så glad och får mig att bli så inspirerad.

  Tack för en grym blogg/youtube kanal!

  1. Men alltså åh vad glad jag blir att höra! Det är precis så jag vill att ni ska känna när ni kollar på mina kanaler. Som du äger finns det å mycket hets redan och det behövs verkligen inte mer. Mer fokus på riktig hälsa och välmående distället för sjuka kroppsideal. Stor kram på dig <3

 2. Hej Ida! Jag undrar om det är möjligt att få plattare mage och få bort fett på ryggen (fettvalkar) men ändå behålla fettet/musklerna på rumpan?

 3. Hej Ida!

  Jag vet att du inte använda just kokosolja i det här inlägget men jag undrar över en sak.
  Jag har tänkt att köpa kallpressad kokosolja men när jag läser på innehållsförteckningen ser jag att den innehåller 94g mättat fett per 100g. Är det inte det mättade fettet som är det dåliga och ”farliga” fettet? Varför är kokosolja så mycket bättre än annat fett? Förutom att det är veganskt.
  Kraaaaam!

 4. Hej!
  Jag hinner ALDRIG äta frukost på morgonen! Även om jag går upp 20 minuter tidigare för att jag ska hinna så gör jag inte det i alla fall, konstigt nog. Har du några tips på bra frukostar som man kan förbereda dagen innan och bara ta direkt ur kylen på morgonen? Eller som går superdupersnabbt att göra? Kram <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar