Annons
Annons


VEGANSK LINSGRYTA – RECEPT


vegansk-linsgryta

Nu ligger ett recept på min veganska linsgryta uppe på youtube –> HÄR! Min favoritlunch just nu!

18 kommentarer till “VEGANSK LINSGRYTA – RECEPT”

 1. Hej Ida! Jag har en fråga till dig. Jag behöver gå upp en del i vikt och undrar vilken mat som är bäst att äta då? Ska jag träna på något speciellt sätt? Jag har också sett att proteinbars innehåller en del kalorier, är det bra att äta sånna om man vill gå upp i vikt? Kram!

  1. Hej! När jag ska gå upp i vikt (vilket änder lite då och då) så brukar jag bara äta samma mat som vanligt fast mer och lägga till mer fett i kosten då det är mycket kalorier på liten yta. Jag har kokosolja, ghee eller smör på gröten, i mitt te, på bröd, jag häller olivolja, eller linfröolja över all mat och jag undviker för mycket cardioträning utan kör mer på lugn styrka eller vilar helt. Kram Ida

 2. Hej Ida! Har en fråga – jag har smala ben och vill verkligen bygga muskler, gärna stooora muskler (starka ben = så snyggt ju!). Samtidigt vill jag tona överkroppen, går det? Att liksom både bygga ben och tona överkroppen? Vet ju om att man inte kan punktförbränna eller helt påverka hur man är byggd genetiskt etc. Jag äter hälsosamt, är pescitarian men äter mest vegansk, och tränar 5-6 ggr i veckan. Kör då tungt för benen men överkropp mer lättare vikter och fler repetitioner, typ 2 benpass/vecka, 1-2 överkropp, 1 löpning/intervaller och ibland ngt pass (bodycombat, yoga, body balance etc). Hur kan man tänka kring detta, alltså om man helst vill bygga ben men även tona överkropp? Haha kanske helt orimligt mål, vad vet jag.
  PS. Gillar verkligen din blogg och älskar hur du hjälper oss läsare att nå en hälsosammare vardag! Kram!

  1. Hej Emma och tack snälla vad glad jag blir och kul att höra all din motivation. Det går men för många kan det vara lättast att bygga först och förbränna sedan. men i alla fall så tycker jag att du har ett bra upplägg. Kör tungt på ben 2ggr/v och sedan lättare på överkroppen. Snabba korta löpintervaller är också uppbyggande men skulle nog undvika långdistans om du ska bygga. Sedan är det ju viktigt att du får i dig massa mat. Vegan är toppen men som du säkert vet så krävs det en hel del mer mat och ska du bygga är det a-o för att återhämta musklerna. Kör hårt! Kramis

  1. Ja vi kollar på det just nu och i så fall kör vi i juni till paradisön Koh Tao igen. Skulle det passa dig?

   1. Oh ja! Är så sugen på en träningsresa! Har kollat in Alex resa till marbella i juni med som jag tycker verkar grymt! Tyvärr beror mycket på vad priset ligger på oxå. Men det skulle vara grymt att åka med dig! 😀 jag och min vän är så peppade. Kommer du ut med den resan snart om det blir av? 🙂

    1. Men vad kul att höra att så många är peppade. Förra resan blev verkligen magsik och saknar Koh Tao så mycket så vi kollar på att köra dit igen i juni och i så fall kommer det finnas ca 12-15 platser. Gillar när det blir mer personligt! Ska ta tag i det i veckan så återkommer inom 2 veckor om det blir av eller inte. Förra året låg priset på 12 000kr och då ingick allt utom flyg och middag men flyg går att få tag på ganska billigt (ca 5000kr) om man bokar i tid. Vore grymt att ha er med! Kramis

 3. Hej Ida!
  Kan du lägga upp en video på youtube där du gör nån slags yoga för nybörjare som man kan göra i pyjamas i 5-10 min innan man går till skolan/jobbet?
  Skulle uppskattas jätte mycket! Och tack för en grym blogg!

  1. Hej fina du! Jag har lagt upp 2 sådana pass på YT men kan absolut göra fler framöver 🙂 Tack snälla! Kramis <3

 4. Provade detta recept igårkväll till middag, och jädrans vad gott det blev! Försöker att äta mer och mer vegetariskt/veganskt, men då jag aldrig riktigt varit förtjust i grönsaker eller bönor och allt sådant, är allergisk mot nötter och soya, och bor med en köttälskande familj, så tar det lite längre tid… Men visst går det allt! Detta var receptet var enkelt men helt magiskt gott, så tack! kram 🙂

 5. Gjorde detta idag och loord vad gott det var, fast det var så enkelt, gryymt! Tack för receptet och en inspirerande blogg 🙂

 6. Hade du buljong i soppan? Va det någon speciellt märke. Har hört att vanlig buljong inte är så nyttig, men din kanske är köpt på hälsokost?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar