Annons
Annons


VEGANSK LINSGRYTA MED PUMPA & GRÖNKÅL – RECEPT


linsgryta recept vegan vegansklinsgryta recept vegan vegansk gryta

God morgon vänner! Nu har jag äntligen tagit tag i det här med att testa lite nya recept hemma i köket. Efter en stressig tid så har jag enbart lagat samma mat hemma eller beställt hem. Så tråkigt men nu jäklar ska jag försöka hålla i att i alla fall försöka testa 1-2 nya recept i veckan. Började med denna goda linsgryta (som man även kan göra till soppa om man tar i mer vatten) med pumpa, morot, grönkål mm i. Den blev faktiskt riktigt god och perfekt att göra storkok av.

Annons

Lagade den till mig och Alex och serverade med ris. Hade det bara varit till mig så hade hela receptet räckt till minst 5-6 portioner men eftersom min kära man var med och åt så skulle jag nog säga att det max skulle räcka till 4 personer. Haha.

Men absolut ett gott recept som jag ska spara i min receptbok.

linsgryta recept vegan vegansk gryta

VEGANSK LINSGRYTA MED PUMPA OCH GRÖNKÅL

INGREDIENSER:
3 morötter
1 liten gullök
2dl pumpatärningar
grönkål
Pak Choi
1 paket färdigkokta linser
750g krossade tomater
3 msk buljong
2 tsk spiskummin
1 tsk curry
1/2 tsk timjan
1/2 tsk vitlökspulver
Lite svartpeppar
3-4dl vatten
1/2 pressad citron
Olivolja att steka i

GÖR SÅ HÄR: Skala och skär lök och morot och fräs i olivolja i några minuter tills löken är mjuk. Häll ner krossade tomater, curry, spiskummin, timjan, vitlökspulver och lite svartpeppar och låt puttra någon min. Häll sedan ner linser, vatten och buljong och låt koka ihop några minuter till. Ta sedan hälften av soppan och mixa den slät med en stavmixer och häll sedan ner i grytan igen. Lägg då ner tärnad pumpa, grönkål och pak choi och koka tills pumpan och grönsakerna är mjuka. Rör sedan ner den pressade citronen. Jag serverade tillsammans med jasminris.

linsgryta recept vegan vegansk gryta

LÄS OCKSÅ:
Recept på god hummus!
Recept på vegansk köttfärssås!

2 kommentarer till “VEGANSK LINSGRYTA MED PUMPA & GRÖNKÅL – RECEPT”

    1. Ja så gott. Jag har köpte dem frysta men det är bara att köpa en pumpa och skära dem i tärningar om det inte finns 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar