Annons
Annons


VEGANSK GRYTA MED KIKÄRTOR, SÖTPOTATIS & KOKOSMJÖLK – RECEPT


gryta-kikartor-vegan-sotpotatis vegan-gryta-kikartor-sotpotatis

God morgon mina hjärtan! Äntligen måndag igen, wohoo. Om jag ska vara ärlig så är faktiskt måndagar min favoritdag! Jag älskar nystarter och när det är lite fart. Den dagen på veckan jag gillar minst är lördag. haha förmodligen tycker jag tvärt om  mot alla andra men jag gillar inte den lugna och slappa stämningen som är på lördagar. Jag älskar att få massa mail, gå till kontoret, ha möten mm. Men nog pratat om det. Som jag sagt innan så lagar jag och min pojkvän alltid mat till varandra varje söndagkväll och förra söndagen lagade Alex en så galet god gryta till mig med kikärtor och sötpotatis. MUMS! Tyvärr har han ingen exakt recept men det är bara att slänga i den mängd man tror blir bra av ingredienserna nedan.

Annons

Nej nu ska jag få i mig lite middag och kila iväg till kontoret. Ha en fin måndag vänner! Puss, I

INGREDIENSER GRYTA:
Riven sötpotatis
Kokta kikärtor
Kokosmjölk
Gul lök
Vitlök
Senapsfrön
Grönsaksbuljong
Vatten
salt, peppar

Gör så här: Stek gullök och riven sötpotatis i några minuter. Lägg till resten av ingredienserna och koka ihop i ca 5-10 min. Servera till kokat ris och toppa med färsk koriander, citron och färska körsbärstomater.

7 kommentarer till “VEGANSK GRYTA MED KIKÄRTOR, SÖTPOTATIS & KOKOSMJÖLK – RECEPT”

  1. Hej ida!! Så grym blogg.
    Men jag undrar om du har några veganska mellanmåls tips? (vill gärna öka i vikt?)
    kram

    1. Hej, jag vill gärna också ha tips på mellanmål. Jag vill börja äta en mer växtbaserad kost. Jag tränar flera dagar i veckan, fysträning och kondition. Jag brukar äta propud, kvarg eller proteinpulver som mellanmål, men skulle nu alltså vilja byta ut det 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar