Annons
Annons


VEGAN CHOCOLATE FUDGE MED NÖTTER OCH FRUKT – RECEPT


Chocolate fudge
this weeks recipe

Recipe by: Katarina Instagram: @hovkonditorn

Vegan Chokladfudge med nötter och frukt (15bitar) // Vegan Chocolate fudge with nuts and fruit (15pcs)

50 g kokosolja // 50 g coconut oil

75 g choklad // 75 g chocolate

2,5 msk jordnötssmör // 2,5 tbsp peanut butter

1 msk kakaopulver // 1 tbsp cocoa powder

1 dl torkade tranbär och/eller hackade dadlar // 1 dl dried cranberries and/or dates chopped

50 g hackade pistage och cashewnötter // 50 g pistachios and cashews, chopped

0,5 tsk vanilj // 0,5 tsp vanilla

En nypa salt // pinch of salt

Gör så här: Sätt kokosolja, choklad, jordnötssmör och kakao och rör om på svag värme tills smält.

Annons

Ta bort från värmen och tillsätt torkad frukt, nötter, vanilj och salt. Häll i en bakform (15 cm X 15 cm)  klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen för att stelna. Skär i bitar och förvara i kylen.

//English: Put the coconut oil, chocolate, peanut butter and cocoa in a saucepan and stir over low heat until melted. Remove from the heat and add dried fruit, nut, vanilla and salt. Pour into a baking dish (15 cm X 15 cm) lined with parchment paper. Put in the fridge to set. Cut into pieces and store in the fridge. 

mikz

8 kommentarer till “VEGAN CHOCOLATE FUDGE MED NÖTTER OCH FRUKT – RECEPT”

 1. Hej Ida! Jag vet att du är utbildad profissionell dansare och jag skulle verkligen bli jätteglad om du kunde hjälpa mig lite, då jag funderar på att söka in på en ettårig danslinje på en folkhögskola nu efter gymnasiet. Jag tycker att det låter som ett roligt och utmanande år där jag får ta en paus från plugg och fokusera på något jag tycker är roligt. Vet du någon bra skola? Vad är viktigt att tänka på? Hur går en audition till? (Eller det kanske är olika på olika skolor…)
  Hoppas du har tid att svara!
  Tack för en sund och inspirerande blogg 😀

 2. Oj detta ska jag testa någon gång! Men en sak jag undrar är att först och främst så gör jag magövningar, 20 utfall och 15-20 squats för jag vill få större lår för jag är smal, men för att inte gå ner och bli smalare i vikt så kan jag äta bananpannkaka som före och någon frukt efter träning? Jag har tittat på appen mikz men tycker att Jag inte hittar som jag kan äta före och efter men naturligtvis så ska jag testa några snacks! Tacksam för svar 🙂

 3. Unfrar sanma sak som den ”andra” sara här ovanför! Skulle va jättekul om du kunde ge lite tips 🙂
  Själv hade jag inte möjlighet att gå dans på gymnasiet, men jag bor i en liten by och har varit danslärare här för alla grupper sen jag var 17 år, gjort egna föreställningar och så. Men jag vet inte om det riktigt räcker för att kunna komma in på något? Krävs det att man ska ha gått dans på gymnasiet? Kram 🙂

 4. Hej Ida!
  Måste bara säga att du har en helt fantastisk blogg! Men jag undrar om du skulle kunna lägga upp några nyttiga recept som inte innehåller nötter/mandlar? Jag är nämligen allergisk och har väldigt svårt att hitta nyttiga recept på tex desserter för nästan alla innehåller nån form av nötter, oftast som ”huvudingrediens” så att det inte riktigt går att bara ta bort.
  Tack på förhand och massa kramar till dig!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar