Annons
Annons


VECKANS LISTA


VECKANS MÅENDE
Sådär om jag ska vara ärlig. En väldigt nära inom familjen gick bort för några veckor sedan och efter det har mitt mående varit lite ostabilt. Nu i fredags hade vi begravning och det var tufft men väldigt fint. Känns skönt att ha fått ta farväl men känns så sjukt att jag aldrig mer ska få krama henne.

Annons

VECKANS LÄSKIGASTE
Begravningen. Det är bannemej inte kul alltså.

VECKANS GODASTE MÅLTID

Ni som följer mig vet att jag blivit besatt av Acai Bowls. Tror det är för att det är så himla varmt och att äta en Acai bowl är som att äta en god, iskall glass fylld med nyttigheter. Min favorit kommer från Mahalo då de enbart kör Acai och banan i grunden.

VECKANS JOBB
Fotade av massor och har förberett 4 olika samarbeten i veckan. Känns så skönt. Har även betat av mailen som alltid är en ångestpuck. Vet inte hur jag ska göra med den. Jag har en assistent och en agent som tar hand om mycket men ändå sitter jag där med ca 50 mail om dagen att svara på. Måste komma på något bra under sommaren.

VECKANS KLÄDESPLAGG

Denna röda klänning. Den är så tunn och luftig i tyget vilket är perfekt varma sommardagar. Ni hittar den här (reklamlänk) för 249kr. Tips: Den röda var lite stor i storleken så funderar ni på 2 olika storlekar så ta den minsta av dem 🙂

VECKANS TRÅKIGASTE
Att ta farväl av någon man älskar så mycket ♥

VECKANS LÅT
”Stad i Ljus”. Grät så mycket när en tjej sjöng den live på begravningen.

VECKANS BÄSTA
Att få ha en mysig tid i Åmål med nära och kära. Även om det är under tråkiga omständigheter så är det ändå fint på något sätt att både få gråta och skratta ihop.

VECKANS BOOST
Att jag i tisdags hann med både en lunch med Fia och även en fika med Jenny och David. Får allt så mycket positiv energi att träffa drivna människor i samma bransch. Så intressant att få höra om hur de lägger upp sina veckor för att få allt snurra runt.

VECKANS MYSIGASTE
Grillkvällarna vi haft här i Åmål med familjen. Mamma och pappas hus och hela udden som de äger är HELT magisk! När det dessutom bjudits på strålande sol och 26 grader så har det varit en dröm att vara här. Vill inte åka hem idag!

VECKANS MEST LIKADE BILDIda warg gravid vecka 29 mage magbild

7 kommentarer till “VECKANS LISTA”

 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ www.saramadeleine.se skriver:

  Så fint ni haft det trots bortgång <3. Det är tungt när någon man älskat lämnar jorden. <3

 2. Hej Ida!
  Jag vill börja med att säga att jag tycker väldigt mycket om både din blogg och youtube-kanal. Den är inspirerade och sprider glädje samt tankar om att vara trygg i sig själv och må bra. Jag vill också beklaga sorgen efter din närståendes bortgång! Omge dig med människor du tycker om, precis som du gjort i helgen, och känn ingen press över youtube eller bloggen!

  Till andra delen av min kommentar:
  Jag är väldigt intresserad av människans klimatpåverkan och är lakto-ovo vegetarian. Trots att jag titulerar mig som det är är jag väldigt kinkig på ägg och mjölkprodukter och äta endast lokalproducerad mjölk och ägg, oftast ekologisk.
  Jag kallar mig vegetarian men har lite speciella kostvanor. Jag äter t.ex. viltkött ibland eftersom jag anser att djuren levt fria och bra liv samt att klimatpåverkan är mindre om det är närproducerat vilt än t.ex. sydamerikanska bönor (jag köper inte vilt i butiken). Jag kan också äta kött ibland om det är från en lokal gård där jag vet hur djurens levnadsvillkor ser ut och jag vet att de får leva naturligt + inte utsätts för långa transporter samt jag vet att djuren inte matas med soja (alltså väldigt få gårdar och detta kött köper jag inte heller i butik). Jag försöker undvika quorn eftersom det innehåller utländska ägg, samt så äter jag inte soja eller halvfabrikat som oumph eller tofu om jag inte måste.
  Jag försöker också köpa ekologiska och närproducerade grönsaker och bönor.

  Då har jag förklarat min syn på det hela. Med det vill jag inte kritisera eller så utan dela med mig av mina tankar. Sedan vill jag ställa dig en fråga.

  Du är en av dem som inspirerat mig mycket till att ta reda på mer om vad vi kan göra för djuren och klimatet.
  Men jag undrar vad dina tankar är kring det jag just skrivit och hur du ser på detta?
  Tycker du att det är miljövänligt att äta soja (då är jag medveten om att djurproduktionen är den största boven) eftersom all sojaodling faktiskt bidrar till regnskogsskövling m.m. och inte bara djurproduktionen?
  Hur tänker du kring att äta mycket utländska linser, bönor och nötter som odlas under många gånger tveksamma förhållanden och sedan transporteras över hela världen?

  Jag ställer mig själv dessa frågor varje dag och vet inte hur man bör ta ställning så jag frågar inte för att sedan döma ditt svar utan jag vill bara öppna sinnen för diskussion och belysa även dessa eventuella problem som många icke-köttätare ignorerar och istället tänker ”så länge jag inte äter kött kan jag äta vad som helst och det är bra”.

  Jag vill bara säga att jag är tacksam över att du sprider en sund syn på mat, speciellt tänker jag då på ett inlägg där du fick hem mat med fetaost i och INTE slängde den. Det är ju inte bättre för miljön att slänga det om den redan är producerad och inhandlat, så som du också resonerade.

  Jag bifogar två utdrag ur blogginlägg som jag läst och funderat över och det skulle vara roligt om du också gjorde det. Det ena handlar om quorn (något som du antagligen inte äter eftersom det inte är veganskt) och det andra handlar om mandlar och mandelmjölk som belastar världens vattenresurser väldigt mycket:

  ”Som vi kan se så innehåller quorn till 95 % svampprotein men också en liten del äggvita från frigående höns. Det är alltså en så kallad ovo-vegetarisk produkt. Just de 5 % av äggvita som quorn innehåller drar ned betyget när det gäller påverkan på djurens välfärd, eftersom de använder ägg från frigående höns i England. Hade de istället använt sig av ekologiska svenska ägg hade de fått ett bättre betyg på den fronten eftersom svenska djur från ekologiska besättningar faktiskt har det riktigt bra i jämförelse med andra länder. Engelska hönor får ofta sydamerikansk soja som foder, och även detta faktum drar ned betyget eftersom det kan påverka den biologiska mångfalden negativt.
  Det krävs dock inte så stor markyta för att producera quorn, vilket gör att vi minskar trycket på de åkrar vi har att odla på. Det här kan låta väldigt abstrakt men för att vi ska kunna rädda klimatet och hela vår jord är det viktigt att vi hushåller med alla resurser – de är inte oändliga.” – https://dietistannica.com/2016/02/03/ar-quorn-ett-bra-alternativ-till-kott/

  ”Förra veckan sappade jag förbi en dokumentär som handlade om vattenbristen i Kalifornien.. (tror jag åtminstone – av det lilla jag kollade så var det det jag snappade upp åtminstone). Då fick jag höra att Kalifornien står för största delen av världens mandelodling och att mandelodling kräver oerhört mycket vatten. Minns inte exakta siffran nu.. nåt på 8.. 80, 800 liter per mandel. Efter lite googlande nu i efterhand var det nog 8 liter vatten per mandel. Det är ju helt sjukt. Vattenförsörjningen för hela Kalifornien är hotad – ni vet, bränder, extrem torka etc. Och vad gör vi samtidigt? Äter sjukt mycket mandel i olika former. Mandelodlingen har exploderat sedan det har blivit trendigt med nötter och mandlar. Vi äter mandelmjöl för att slippa gluten (kanske trots att man inte är känslig mot gluten) och dricker mandelmjölk istället för vanlig mjölk (återigen trots att man inte inte tål vanlig mjölk) det sistnämnda ofta till och med med argument om att det är klimatsmartare… really? AnnaLenas blogginlägg som jag skrev om för en stund sedan fick mig att tänka på detta igen. Vad har vi för rätt att påverka ”systemet” så pass mycket bara för att vi vill slippa gluten eller mjölk?
  Jag har berört just mandelmjölk ur ett klimatsmart perspektiv tidigare. Kollar man ingredienslistan på en mandlemjölk så innehåller den ca 95-97% vatten, ev. socker och sen ca 2% mandel. Konkretiserar vi det så är det alltså typ 1 dl vatten och 1 mandel som vi betalar 25-30 kr litern för OCH som dessutom packeteras någonstans och transporteras … Klimatsmart? En ännu mer klimatsmart lösning är ju att äta mandeln och dricka vattnet.
  Tar man sen in informationen om hur mycket vatten det går åt så kanske man till och med skulle skippa mandeln. Vill man inte äta gluten eller mejeriprodukter så kanske man kan tänka att man får klara sig utan de produkterna och livsmedlen som klassiskt innehåller det.. eller åtminstone tänka till ett varv till kring substituten.
  Jag säger/skriver dock som AnnaLena.. jag är medveten om att det är ett känsligt område och mitt syfte är främst att röra om, irritera lite i tankegångarna och se om de går en annan väg sen..  Läs, begrunda – utan att direkt gå med motangrepp, fundera, kan det vara så? ifrågasätt och se vad du kommer fram till…
  Jag fick åtminstone en rejäl tankeställare kring mandeln. Jag kommer inte sluta äta mandel… (mandelmjölk använder aldrig ändå.. ).. men jag kommer däremot inte slentrian-äta mandlar på samma sätt längre och även tänka till på kommande recept.
  Frågan är om det är samma med andra nötter?” – http://www.healthyliving.se/kristinaandersson/2015/06/02/mandelmjolk-och-mandelmjol-ar-det-sa-smart/

  Som sagt så vill jag inte kritisera eller döma om det kan verka så, utan jag vill öppna ögonen hos alla och få folk att ifrågasätta ännu mer, inte bara ta för givet att det är svart och vitt. Tillsammans kan vi göra ännu mer för djuren och planeten vi lever på!

  Skulle uppskatta om du ville fördjupa dig i detta och ta upp det i ett inlägg, men det är självklart upp till dig!

  Många kramar och lycka till med ert barn!

 3. Hej Ida,

  Jag tycker väldigt mkt om din vlogg men sedan du blev gravid känns det som att 95% av alla vloggar handlar om mini. Jag förstår att det är extra intressant för personer som är i samma del av livet. Men för oss andra (inte alla) blir det väldigt mycket fokus på just barn i dina vloggar nu. Missförstå mig inte, det är fint på sitt sätt, men jag saknar verkligen dina ”vanliga” vloggar. Har nästan helt slutat att titta 🙁 <3

  1. Hej fina du! På söndagar postar jag alltid gravidvideos men på tisdagar och torsdagar så postar jag vanliga vloggar där jag filmar mitt liv. Eftersom jag är gravid så kommer ju självklart de också innehålla saker om graviditet då det är de som mitt liv innehåller just nu. Men tycker ändå de är ”vanliga”. Hoppas du fortsätter titta. Kramis

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar