Annons
Annons


VARFÖR VÄXER INTE MUSKLERNA?


Tänkte svara på en kommentar:

Hej Ida! Jättebra inlägg! Du e så duktig på allt du gör! Du har blivit lite utav en förbild för mig så jag följer dina råd slaviskt..haha:) Tänkte ang det här med att äta mycket – svårt att avgöra vad som är lagom mycket!? Jag gymmar och vill gärna bygga lite snygga armmuskler men det händer inte så mycket?! Har hållit på över ett halvår nu! Äter väldigt mycket keso ägg fisk avokado… Håller inne på kolhydrater som bröd och pasta. Funderar på att börja dricka lite proteinpulver!? När under dagen och hur ofta ska man isfåll dricka det?
Vad tror du jag gör fel? Brukar löpa på bandet ca 1 tim först och sedan kör jag lite styrka. Brukar köra styrka tre ggr i v!
Ha en toppen helg!
kramar Carro

Annons


SVAR: Hej Carro och tack för din kommentar 🙂 Ja det där med att äta lagom mycket är svårt och det är nog något man måste testa sig fram själv eftersom alla är olika. Jag har haft samma problem som dig förut men nu när jag kör på ”Hellre för mycket mat än för lite” så har jag fått bättre resultat och mina muskler har börjat växa! Hur mycket kolhydrater äter du? Det är nämligen också viktigt att få i sig för att öka muskelmassan!

Proteinpulvret dricker jag 1  gång på morgonen till frukost och sedan som återhämtningsmål efter ett träningspass på eftermiddagen tillsammans med en frukt.

Hittade även denna informationen som du borde kolla närmare på eftersom du berättar att du springer mycket:

”Om du springer eller cyklar mycket, förutom styrketräningen, kan det ha en negativ effekt på muskeltillväxten. Jämfört med styrketräning har löpning, cykling och andra uthållighetsidrotter en helt annan effekt på kroppen. 10 000-meterslöpare eller maratonlöpare på elitnivå liknar som bekant inte på långa vägar kroppsbyggare.

Så får du större muskler:

Du kan gärna kombinera t.ex. löpning och styrketräning, men det gäller att dosera rätt. Mycket tyder på att tre löppass i veckan är den övre gränsen – allt utöver detta gör att muskeltillväxten hämmas.”

Här kommer några punkter som kan vara orsaken till att musklerna inte växer:

– Du äter för lite!

– Du lyfter för lätta vikter.

– Du tränar för lite.

– Du tränar för enformigt.

– Du tränar utan planering.

– Du tränar oregelbundet.

– Du vilar för lite.

Lycka till 🙂 Kram, Ida

2 kommentarer till “VARFÖR VÄXER INTE MUSKLERNA?”

  1. Jättetack Ida och vad glad jag blev för att du lade upp min kommentar som inlägg och för ditt svar! 🙂 Ang punkterna träna för lite/för mycket så måste jag bara fråga dig hur ofta du tycker man ska styrketräna i v? Försöker som sagt köra tre regelbundna pass i v dock med samma schema! Tycker du att jag skulle ha två olika program och varva mellan? Lr vilket upplägg har du när du styrketränar? Kanske du kunde lägga upp ditt strykeprogram lr ett bra ex på ett program man kan följa!? Kramar på dig hälsningar carro

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar