Annons
Annons


VARFÖR INTE ALKOHOL?


Svar på kommentar…

Hej.

Håller med föregående talare. Det är skönt att du är så så bra förebild och att du faktiskt påminner oss läsare ibland om att du inte är så extrem som det ibland kan verka utan att det bara handlar om individuella val. :)

Annons

Men en kort fråga bara. Tror mig ha läst förut att du inte brukar gå ut och festa/dricka så ofta. Kan inte du berätta lite igen om varför du inte gör det, hur ofta du går ut och hur du gör för att inte tappa kontakten med vänner som endast verkar umgås vid fest?

Nu blev det långt här men när jag är i intensiva träningsperioder (d.v.s hela tiden utom på sommaren) är jag totalt ointresserad av allt vad fest och alkohol heter men behöver pepp för att inte känna mig så jäkla ensam om den inställningen haha.

Tack för en toppenblogg. :)

SVAR: Hej och tack så jätte mycket för din kommentar! Det här med alkohol för mig är ett problem som ofta dyker upp och kan faktiskt vara ganska jobbigt. Jag är inte nykterist men jag dricker väldigt väldigt sällan alkohol. I år hittills har jag druckit 1 gång. Det var jätte roligt men det räckte. De 2 jobbigaste dagarna på året tycker jag är Nyårsafton och midsommarafton för då måste man ju dricka (enligt de flesta). Själv var jag nykter både på nyår och midsommar i år men det var inte smärtfritt. Ibland hamnar man i nya sällskap och miljöer där folk tycker att man är jätte konstig och tar helst avstånd från en om man är nykter. Men vet ni vad, det skiter jag i! Vill jag dricka så kommer jag göra det och jag kommer ha skitkul, men oftast så känner jag inte för det och här kommer mina anledningar:

– Alkohol är gift och så fort jag får i mig 1 droppe så känner jag hur det sprider sig i kroppen och förgiftar allt. Det ger mig ångest över hur jag kan behandla min kropp på det sättet! Kroppen är mitt redskap i mitt jobb och en musiker skulle aldrig misshandla sitt instrument på det viset!

– Det förstör min träning, speciellt om jag tränat samma dag. Träning bryter ner kroppen och det gör också alkohol. Efter träningen behövs något som bygger upp kroppen inte något som bryter ner den ännu mer! Jag som alla andra har haft en ”festperiod” och jag har nog aldrig varit så skran/smal i hela mitt liv. Ett benrangel utan muskler…


– Eftersom alkohol bryter ner mina muskler blir jag svagare, skadar mig lättare och blir sämre på att dansa. Gissa under vilken period jag skadade min hamstring?

– Jag tycker alkohol är sjukt äckligt! Skulle aldrig kunna ”unna mig” ett glas vin eller en öl då jag typ kräks av bara tanken av smaken. Då unnar jag mig hellre något som jag tycker är gott. Dricker jag så dricker jag för att bli lite snurrig och ha roligt!

– Man åldras i förtid, man gör ofta saker som man ångrar, lätt att hamna i onda cirklar då det blir fest 2-3 gånger i veckan, man får ångest och kan bli beroende… ja jag kan fortsätta i all evighet.

Om jag nu ska svara på din fråga så JO tyvärr så blir det svårare att umgås och hålla kontakten med endel vänner. Men de vänner som verkligen är riktiga vänner accepterar det och vet att jag oftast är nykter, de andra ”vännerna” anser jag inte vara några bra vänner så då gör det inget att förlora dem. Sedan är ett tips att hitta nya vänner som har samma syn på alkohol som du har. Oftast hittar man dem på gymmet. Haha jag har skaffat många sådana som jag kan hänga med på helgerna när alla andra är ute och förgiftar sig ;D

Hoppas du fick svar och stå på dig!

Kram Ida

4 kommentarer | Translate


Annons
Laddar