Annons
Annons


VARFÖR GÅR JAG INTE NER I VIKT?


Hej Ida och tack för en helt underbart inspirerande blogg! Nu till min fråga; varför går jag inte ner i vikt utan snarare upp i vikt? Jag har tränat 4 gånger per vecka i 6 veckors tid (innan det var det ca 2-3 gånger men tränat har jag gjort i åratal) då kör jag 30 min kondition och 30 min styrketräning.

Annons

Utöver det har mitt matschema en typisk dag sett ut på följande sätt:
Frukost: glutenfri fralla med ost, sallad, paprika, kaffe, green superfood
Mellis: Kaffe, en näve cashewnötter eller en ekologisk banan
Lunch: Linssoppa
Träning
Mellis efter träning: en ekologisk banan (eller någon annan typ av frukt) eller cashewnötter
Middag: husmanskost, dvs hemgjorda köttbullar med potatis/ ägg, köttbullar, sill, potatis / sallad med kyckling
Allt jag äter är ekologisk och för det mesta hemlagat. Men jag går bara upp i vikt och undrar därför om det är något jag gör fel? Visst kan jag fuska ibland och ta mig en liten chokladbit, kanske ett glas julmust etc men inte varje dag och något sådant litet ska väl inte göra att jag går upp i vikt när jag ”sköter” mig så pass bra annars!? Tack för din inspiration till en hälsosam livsstill <3

SVAR: Hej Anna och tack snälla för din kommentar! Det är omöjligt för mig att säga exakt vad det är som gör att du inte går ner i vikt. Att du äter glutenfritt och ekologiskt är kanon men bara för att man gör det betyder det inte att man ska gå ner i vikt av att äta den maten. Tycker absolut att du ska fortsätta äta glutenfritt och ekologiskt men tills du nått din målvikt kommer du behöva ligga på ett litet kaloriunderskott. Att byta ut endel kolhydrater mot protein är en bra grej som du kan börja med. Ex. byt ut frukostfrallan mot en omelett, linssoppan mot en laxsallad, banan mot en proteinshake eller kokt ägg och husmanskosten mot en kycklingwook med grönsaker om hummus.

Sedan skulle jag också rekommendera att variera din träning. Kroppen vänjer sig så lätt. Brukar i samma tempo så kör intervaller istället, Kör du alltid många reps med lägre vikter i styrketräningen så minska repsen och lägg på tyngre vikter osv.

Känner du att du ändå inte får resultat så skulle jag absolut lägga pengar på en duktig PT som kan hjälpa dig med både träning och kost. Stort lycka till! Kram Ida

7 kommentarer | Translate


Annons
Laddar