Annons
Annons


VARFÖR FÖRSVINNER INTE CELLULITERNA?


svar på kommentar

Hej ida!
Jag har sedan oktober förra året tränat regelbundet. Jag har blandat kondition och styrka. I april det här året kollade jag på min kropp och insåg att jag tränat och tränat men inget har hänt! Jag har en väldigt smal överkropp och en större underkropp med lite kraftigare vader och lite utav en ridbyxlår-rumpa.

Annons

Men mitt största “problem” som alltid varit mitt syfte i träningen är att bli av med dessa j*vla celluliter. I april slutade jag helt med godis/chips/läsk enda fram till juni då jag åkte till rhodos i 2 veckor.
Känslan av att vara nyttig och träna var oslagbar och jag kände mig snyggare än någonsin. MEN! Sedan såg jag bikinibilder från resan och insåg att det inte syntes någon skillnad på min kropp och definitivt hade inte en enda cellulit försvunnit.
Jag är så trött på att aldrig aldrig aldrig se resultat. Allt jag stoppar i mig verkar sätta sig direkt på rumpan och låren. Vad är det vanligaste felet? Äter jag för lite? En typisk “nyttig” dag för mig är: frukost- naturell yoghurt, banan, äpple, sockerfri musli, gojibär. Lunch- två ägg och ett äpple. Middag- fullkornspasta med stekt kyckling. Och ofta blir det en proteinpudding på kvällen. Får jag i mig för lite mat? Vill ha ett rumplyft och slätare ben, är det för mycket begärt? Tränar ca 3 ggr i veckan. Är 166cm och väger mellan 52-54 kg. Är jag en utav dessa tjejer som är dömd till väldigt synliga celluliter livet ut oavsett vad jag gör? Är 22 år men mina ben ser ut att vara 42 år. Tacksam för svar! #desperattjejsomfunderarpåattköpaenpizzaochgeupp // Julia!!

SVAR: Hej Julia och tack för din kommentar! Jag förstår din frustration och det är inte kul när man inte får det resultatet man vill. En stor del av träningsresultatet, vilket resultat man en vill åt, ligger i just kosten. Att sköta kosten från april till juni är inte en lång period och för att få de resultat man vill ha och en hållbar hälsa så krävs inte en kort period av svält/extremt nyttig kost utan att man hittar en kosthållning och livsstil man kan tänka sig att leva med resten av livet.

Minska/ta bort socker, snabba kolhydrater, sötningsmedel och halvfabrikat och har du matsmältningsproblem/probelm med magen så testa att utesluta all gluten och mjölk en period på 3 mån för att se om du mår bättre och kanske får de resultaten av träningen du önskar. Jag kan inte säga om det du äter är tillräckligt eller för liteför just dig då så mycket annat spelar in. Spontant låter det som väldigt lite mat. Rekommenderar dig att ta kontakt med en kostrådgivare som kan lägga upp ett specialdesignat schema som är utformat just efter dig och din livsstil.

Angående culluliterna så har i stort sett alla vi tjejer dessa gropar. Jag har dem absolut men sedan jag började utesluta socker, snabba kolhydrater och halvfabrikat i min kost och började styrketräna så syns de mindre. Styrketräning gör att man kan forma kroppen och göra den fastare vilket verkligen hjälper till så testa börja styrketräna och var inte rädd för att lyfta vikter. OCH som sagt så har vi alla tjejer dessa celluliter och jag lovar dig att ingen mer än du bryr dig om och ser just dina celluliter. Så ät rent och hälsosamt och fortsätt träna så kommer du få en hälsosam kropp som du ska vara stolt över med eller utan celluliter!

Kram på dig

11 kommentarer | Translate


Annons
Laddar