Annons
Annons


VARFÖR BLIR JAG ALLTID SJUK NÄR JAG BÖRJAR TRÄNA? TIPS?


question answerHejsan Ida! Jag tränar gym ca 3-5 gånger i veckan och mina mål är att få en mer tränad kropp och även gå ner lite i vikt. Jag älskar träning men blir först motiverad när jag kommer in i det efter en träningsvecka.

Annons

Jag sköter kost och undviker stora mängder socker och snabba kolhydrater. Nu till mitt problem, jag blir nästan ALLTID sjuk när jag kommer igång och känner mig som mest motiverad. Förkyld och halsont. Då lägger jag direkt av med träningen för att inte förvärra. Förkylningarna är rejäla och kan hålla i sig omkring 2-3 veckor. Detta är är sjukt jobbigt då jag hinner komma ifrån träningen igen och måste hela tiden börja om på nytt för att få upp motivationen och samma styrka som innan. Detta har hänt ett antal gånger och är alltid i samband med att jag är i full gång med träningen. Jag är noga med återhämtningsmål så tycker inte det borde bero på det heller… Vet du någonting som kan hjälpa mig? Kram och tack för en jättebra blogg!

SVAR: Hej fina du och tack för kommentaren! Det här är ett problem som många har så därför tar jag upp det här. Det kan bero på mycket olika saker men antagligen på en obalans  i kroppen. För att hålla dig frisk behöver tillräckligt med näring genom bra kost och kanske tillskott, tillräckligt med återhämtning, en bra magbalans och sömn. Det här är lättare sagt än gjort och vad man kan börja med är att få till en god maghälsa då stora delar av immunförsvaret sitter där. Eftersom du redan äter en bra kost så skulle jag rekommendera dig att börja testa använda multivitamin, multimineral, chlorella och goda magbakterier Lactovitalis. Hjälper inte det skulle jag fundera över att kanske göra en hårmineralanalys för att kolla över vitamin och mineralbalansen för att se om och i så fall vilka obalanser du har.

Sedan så är de också viktigt att tänka på att precis efter träning så är man extra mottaglig för bakterier så tvätta händerna, peta ej i ögon eller mun och åk helst inte kommunalt hem.

17 kommentarer | Translate


Annons
Laddar